Litecoin ziet explosieve groei in actieve adressen 4 maanden na halvering

Home » Nieuws » Litecoin ziet explosieve groei in actieve adressen 4 maanden na halvering

Het Litecoin (LTC) netwerk heeft een opmerkelijke groei in activiteit ervaren, met een recordaantal van meer dan 1,4 miljoen actieve adressen op 8 december 2023, zo blijkt uit gegevens van blockchain-analysebedrijf IntoTheBlock.

Deze toename volgt kort op een piek van zes maanden, waarbij het aantal actieve adressen medio november 979.550 bereikte en in november realiseerde de munt meer transacties dan Bitcoin (BTC).

Litecoin veert op

Deze stijging is grotendeels te danken aan de LTC-20-tokenstandaard, gebaseerd op de Litecoin Ordinals Protocols, die off-chain saldo’s met inscripties mogelijk maakt. Deze ontwikkeling heeft bijgedragen aan het creëren van fungibele tokens binnen het Litecoin-netwerk.

Bovendien hebben Litecoin wallets met een saldo ook een aanzienlijke toename ervaren, met een groei van meer dan 40% sinds het begin van het jaar. Het aantal transacties op het netwerk bereikte op 14 november een historisch hoogtepunt van 1,09 miljoen, wat hoger was dan het aantal transacties van Bitcoin op die dag.

De recente prijsstijgingen in de cryptocurrency markt heeft ook een positieve invloed gehad op de waarde van Litecoin. Na een rally in het weekend bereikte LTC een waarde van $77 op 10 december, waarna het licht daalde naar $72,45.

Deze groei in netwerkactiviteit en waardestijging van LTC komt na de derde halvering van Litecoin in augustus, waarbij de beloningen voor miners werden gehalveerd van 12,5 LTC naar 6,25 LTC. Historisch gezien hebben halving evenementen vaak geleid tot prijsstijgingen van de betrokken activa, maar voor Litecoin was dit vaak het tegenovergestelde.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme