FTX waarschuwt dat IRS-belastingclaim herstelbetalingen voor schuldeisers teniet kan doen

Home » Nieuws » FTX waarschuwt dat IRS-belastingclaim herstelbetalingen voor schuldeisers teniet kan doen

Een voorgestelde belastingaanslag van $24 miljard van de Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) zal waarschijnlijk elk “betekenisvol herstel” opslokken dat bedoeld was voor slachtoffers van FTX, volgens de failliete crypto beurs.

De Amerikaanse belastingautoriteit probeert sinds mei belastingschulden te innen van de crypto beurs en haar zusterbedrijf, Alameda Research. Aanvankelijk eiste de IRS op 10 mei $44 miljard verspreid over 45 afzonderlijke claims tegen FTX en haar dochterondernemingen, maar bracht dat aantal onlangs terug tot $24 miljard.

Claims ongegrond

In een indiening op 10 december bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank voor het district Delaware, zei FTX echter dat de claims van de IRS ongegrond waren en ook de fondsen zouden beïnvloeden die bedoeld waren om getroffen FTX-gebruikers te vergoeden.

“Dit zou effectief voorkomen dat de meeste schuldeisers van FTX – zelf slachtoffers van fraude – enige betekenisvolle herstelbetaling krijgen,” zei het bedrijf.

“Er is simpelweg geen basis om de ongegronde claims van de IRS te ondersteunen dat de schuldeisers belasting verschuldigd zijn die vele malen groter is dan elk inkomen dat de schuldeisers ooit hebben verdiend,” zeiden de advocaten van FTX, eraan toevoegend:

“De afhankelijkheid van de IRS van haar eigen processen dient alleen maar om de uitbetalingen aan de werkelijk benadeelden te vertragen.” FTX beweerde dat de claim van $24 miljard niet onderhevig was aan schatting en geen juridische grondslag heeft. De IRS is echter nog bezig met het voltooien van haar audit, wat volgens de indiening nog eens acht maanden kan duren.

Het is bekend dat FTX en de Amerikaanse regering op 12 december in de rechtbank zullen twisten over de legitimiteit van de claim.

Voormalig CEO Sam Bankman-Fried is in november veroordeeld voor alle zeven fraude gerelateerde aanklachten en zit momenteel in het Brooklyn Metropolitan Detention Center in afwachting van een vonnis dat gepland staat voor 28 maart 2024.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme