Lazarus Group uit Noord-Korea beschikt over ruim $40 miljoen aan Bitcoin (BTC), blijkt uit onderzoek

Home » Nieuws » Lazarus Group uit Noord-Korea beschikt over ruim $40 miljoen aan Bitcoin (BTC), blijkt uit onderzoek

Recente data onthullen dat de beruchte hackergroep uit Noord-Korea, bekend als de Lazarus Group, in het bezit is van een aanzienlijk bedrag in digitale valuta.

Het overgrote deel hiervan bevindt zich in Bitcoin (BTC), waarbij de totale waarde van hun cryptoportfolio wordt geschat op ongeveer $47 miljoen.

Illegale inkomsten

Informatie, verzameld door Dune Analytics en geleverd door 21.co (het overkoepelende bedrijf van 21Shares), suggereert dat de digitale portefeuilles die gelinkt zijn aan de Lazarus Group bestaan uit $42,5 miljoen in Bitcoin, gevolgd door kleinere bedragen in Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB) en diverse stablecoins zoals Binance USD (BUSD).

Deze bezittingen lijken een daling te vertonen vanaf begin september, toen het bedrag nog geschat werd op $86 miljoen. Dit was kort na een hack bij Stake.com, waarbij vermoedens bestaan over betrokkenheid van Lazarus.

Volgens het Dune-systeem zijn er 295 digitale wallets geïdentificeerd door het Amerikaanse FBI en OFAC die toebehoren aan deze hackergroep. Het is verrassend dat ze geen bezittingen hebben in zogenaamde ‘privacy coins’ zoals Monero (XMR) of Zcash (ZEC), die notoir lastig te volgen zijn.

De activiteit van de Lazarus-wallets is onverminderd hoog, met recente transacties die nog deze maand zijn waargenomen. 21.co geeft echter aan dat de feitelijke waarde van de bezittingen van Lazarus mogelijk hoger ligt dan de huidige schattingen laten zien, gezien de beschikbaarheid van de huidige openbare data.

Recente nieuwsberichten suggereert ook dat Lazarus verantwoordelijk is voor een groot beveiligingslek bij de cryptobeurs CoinEx, waarbij naar schatting $55 miljoen is buitgemaakt.

De FBI legt ook een link tussen de Lazarus Group en diverse andere grote digitale diefstallen dit jaar, wat hun illegale winst in 2023 op meer dan $200 miljoen brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme