Grootschalige aanval op Mixin Network leidt tot verlies van $200 miljoen in nieuwste DeFi-hack

Home » Nieuws » Grootschalige aanval op Mixin Network leidt tot verlies van $200 miljoen in nieuwste DeFi-hack

Het Mixin Network, een prominent gedecentraliseerd wallet-serviceplatform, heeft een verlies van $200 miljoen gemeld na een cyberaanval op 23 september.

$200 miljoen dollar hack

Op 23 september viel een groep hackers de database van Mixin’s cloudserviceprovider aan. Dit leidde tot een aanzienlijk verlies van circa $200 miljoen. Mixin Kernel bevestigde de inbraak twee dagen later.

Ondanks dat Mixin een gedecentraliseerd netwerk is, werd het kwetsbare punt blootgelegd door hun afhankelijkheid van een gecentraliseerde database. Sinds de aanval is de totale vergrendelde waarde van het protocol met ongeveer $30 miljoen gedaald naar een huidige waarde van $352 miljoen.

Na de aanval schortte Mixin de stortings- en opnamediensten op en zocht hulp bij Google en blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist voor het onderzoek. Ze beloofden de diensten te hervatten nadat de kwetsbaarheden grondig zijn gecontroleerd en verholpen.

Het beveiligingsbedrijf SlowMist, dat nu betrokken is bij het onderzoek, heeft ook gewezen op een toename van diverse aanvalsmethoden in de crypto-sector, waaronder phishing en DNS-kaping.

Het nieuws heeft ook de waarde van de Mixin Network totken beïnvloed. Mixin’s eigen token, XIN, is met 8,5% gedaald in 24 uur en wordt nu verhandeld rond de $195, een flinke daling van de piekwaarde van $2.095 in januari 2018.

Deze gebeurtenis volgt na recente aanvallen op andere platforms zoals Linear Finance en Balancer en werpt vragen op over de veiligheidsprotocollen in de snelgroeiende DeFi-sector.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme