Grote Franse bank lanceert een aan de euro gekoppelde stablecoin

Home » Nieuws » Grote Franse bank lanceert een aan de euro gekoppelde stablecoin

Société Générale, de op twee na grootste bank van Frankrijk, heeft een grote stap gezet in de financiële wereld met de lancering van haar stablecoin, EUR CoinVertible.

De munt zal debuteren op de in Luxemburg gevestigde Bitstamp crypto exchange.

Afwijking van de norm

Deze stap van Société Générale is een flinke afwijking van de norm waarbij traditionele financiële instellingen doorgaans een voorzichtige rol spelen in de crypto wereld. In tegenstelling tot stablecoins van andere banken, zal het aanbod van Société Générale beschikbaar zijn voor wijdverbreide handel, waardoor de deuren openen voor een diverse groep investeerders.

Jean-Marc Stenger, CEO van Société Générale Forge, heeft optimisme uitgesproken over de EUR CoinVertible. Hij benadrukte dat het crypto landschap voornamelijk gefocust is op een klein aantal stablecoins, waarvan 90% in Amerikaanse dollars is. Stenger benadrukte de relevantie van de rol van een bank in dit domein en de noodzaak voor een in euro’s gedenomineerde stablecoin.

Met de naderende implementatie van MiCA, de vooraanstaande digitale activa regulering van de Europese Unie, zorgt Société Générale ervoor dat haar stablecoin naadloos aansluit bij de aanstaande regels. Stenger benadrukte de zeldzaamheid van MiCA-conforme stablecoins, waardoor Société Générale voorop loopt op het gebied van regelgevende naleving.

Volgens het rapport is de stablecoin van de bank niet alleen een nieuwigheid, maar ook een strategische zet om digitale transacties binnen de traditionele financiële sector te vergemakkelijken. Stenger ziet voor zich hoe de stablecoin gebruikt kan worden voor het afwikkelen van handelstransacties met digitale obligaties, fondsen en verschillende activa. De brede toepasbaarheid van deze stablecoin reikt verder dan het platform van Société Générale en kan worden omarmd door verschillende financiële dienstverleners.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme