Voormalig FTX-topman Ryan Salame krijgt vonnis op 1 mei

Home » Nieuws » Voormalig FTX-topman Ryan Salame krijgt vonnis op 1 mei

Ryan Salame, voormalig mede-CEO van FTX Digital Markets die schuld heeft bekend aan twee misdrijven, staat op 1 mei in een rechtbank in New York terecht voor zijn vonnis.

Deze datum is vastgesteld volgens een gerechtsdocument uitgegeven op 23 februari door het United States District Court voor het Southern District of New York. Salame zal voor rechter Lewis Kaplan verschijnen vanwege zijn betrokkenheid bij fraude bij de inmiddels failliete cryptocurrency beurs FTX.

Niet van plan terug te betalen

In september 2023 gaf de voormalige topman van FTX toe aan een aanklacht wegens het doen van niet-geautoriseerde politieke bijdragen en een aanklacht wegens samenzwering om een niet-geregistreerd geldtransactie bedrijf te runnen. Salame werd samen met andere prominente figuren uit de crypto wereld aangeklaagd, waaronder FTX mede-oprichter Gary Wang, voormalig FTX techniek directeur Nishad Singh, voormalig Alameda Research CEO Caroline Ellison en voormalig FTX CEO Sam “SBF” Bankman-Fried.

In de rechtbank erkende Salame dat hij $10 miljoen aan politieke bijdragen had gedaan, welke hij als leningen omschreef die hij nooit van plan was terug te betalen. De aanklachten belichten ook Salame’s bijdragen aan de congrescampagne van 2022 van zijn voormalige vriendin, Michelle Bond, en suggereren dat hij mogelijk de Amerikaanse wet heeft overtreden door namens bedrijven bij te dragen aan campagnes. Ondanks de ernst van de beschuldigingen, heeft het U.S. Attorney’s Office naar verluidt proeftijd voorgesteld in plaats van gevangenisstraf.

De veroordeling van voormalig FTX CEO Sam “SBF” Bankman-Fried in New York staat gepland voor 28 maart, na zijn veroordeling voor zeven misdrijven in november 2023. Crypto journalist Tiffany Fong gaf op 19 februari een zeldzame inkijk in het leven van Bankman-Fried sinds zijn veroordeling, door een foto van hem in de gevangenis te publiceren.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme