Grayscale onthult plannen voor privacy gerichte ETF met focus op Zcash

Home » Nieuws » Grayscale onthult plannen voor privacy gerichte ETF met focus op Zcash

Grayscale Investments heeft bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag ingediend voor een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat zich richt op de dataprivacysector, inclusief bedrijven en protocollen zoals Zcash.

Scoresysteem

Dit ETF, genaamd Grayscale Privacy ETF (PRVC), is van plan om ten minste 80% van zijn nettovermogen te investeren in aanbieders van oplossingen voor gegevensprivacy, blockchain-gebaseerde privacyoplossingen en protocollen zoals Zcash (ZEC).

Het ETF zal de prestaties volgen van de Indxx Data Privacy Index, die zich concentreert op vijf subthema’s, waaronder cybersecurity en privacybeschermende protocollen. Daarnaast is het de bedoeling om ongeveer 10% van de fondsen toe te wijzen aan privacygerichte protocollen via ZCSH, Grayscale’s Trust voor Zcash. Deze stap komt nadat de cryptocurrency ZCash ongeveer 15% in waarde steeg naar aanleiding van het nieuws over de aanvraag van dit privacygerichte ETF.

Het ETF gebruikt een scoresysteem om bedrijven te selecteren op basis van hun inkomsten uit het segment gegevensprivacy. Bedrijven die ten minste 50% van hun inkomsten uit relevante subthema’s halen en die voldoen aan gegevensprivacyregelgeving zoals de GDPR en CCPA, krijgen hogere scores.

Ondanks deze ontwikkelingen staan ZEC en andere op privacy gerichte cryptocurrencies momenteel onder druk van gecentraliseerde crypto beurzen, vanwege zorgen over hun potentieel gebruik bij illegale activiteiten.

In januari kondigde Binance aan zijn “Monitoring Tag” uit te breiden naar 10 extra tokens, waaronder Monero (XMR) en Zcash, waarbij tokens onder deze tag streng worden gecontroleerd vanwege hun verhoogde volatiliteit en regelmatig worden beoordeeld om te zorgen dat ze voldoen aan de criteria voor notering.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme