Grootschalige Bitcoin oplichting ontdekt in hotelkamer Amsterdam

Home » Nieuws » Grootschalige Bitcoin oplichting ontdekt in hotelkamer Amsterdam

De politie heeft een geraffineerde oplichterstruc blootgelegd waarbij neppe Bitcoin (BTC) papieren werden gebruikt om mensen te misleiden. Tijdens een onderzoek in een hotel naar aanleiding van klachten over overlast, ontdekten agenten een kamer vol verdachte materialen, waaronder duizenden vervalste Bitcoin-documenten.

Dit meldt NHnieuws.nl in een nieuwsbericht op hun website en Facebook.

Valse Bitcoin QR-codes

Oplichters, die al actief waren op platforms zoals Instagram, Facebook en X door gebruikers te verleiden tot het overmaken van cryptocurrencies of het achterlaten van persoonlijke gegevens via valse links, hebben hun methoden naar het echte leven uitgebreid.

Na klachten over overlast door een hotelgast, trof de politie in de kamer van de overlastgever een verzameling verdachte voorwerpen aan die wezen op een geavanceerde oplichtingspraktijk. Onder de gevonden voorwerpen bevonden zich lege gripzakjes, transactiebonnen, watermerkstickers, stempels en duizenden neppe Bitcoin-papieren.

Deze vondst leek in eerste instantie een raadsel, maar al snel werd duidelijk dat deze materialen deel uitmaakten van een poging om mensen te bedriegen door hen een valse Bitcoin QR-code te laten scannen.

Neppe Bitcoin QR-codes papieren. Bron: Politie Amsterdam

Zodra de code op het papier wordt gescand, worden gebruikers naar een webpagina geleid waar zij geld kunnen overmaken in de veronderstelling Bitcoins te kopen. In werkelijkheid ontvangen zij niets en vallen hun gegevens in handen van cybercriminelen.

De politie waarschuwt het publiek om uiterst voorzichtig te zijn met het scannen van QR-codes en het overmaken van geld of het delen van persoonlijke informatie, vooral wanneer deze verzoeken via sociale media of ongebruikelijke fysieke middelen komen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme