SEC gebruikt Terra-uitspraak als wapen tegen Binance in effectenrechtzaak

Home » Nieuws » SEC gebruikt Terra-uitspraak als wapen tegen Binance in effectenrechtzaak

De Amerikaanse effecten- en uitwisselingscommissie (SEC) heeft in de juridische strijd tegen Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency exchange, een belangrijke stap gezet.

De SEC, die Binance afgelopen juni aanklaagde wegens beschuldigingen van marktmanipulatie, fraude en schending van de effectenwetgeving, wil nu een recent vonnis in de rechtszaak tegen Terraform Labs gebruiken als precedent in de zaak tegen Binance.

Standpunt versterken

In de zaak tegen Terraform Labs, het bedrijf achter het ingestorte Terra-project, oordeelde de rechter dat cryptocurrency’s zoals LUNA, UST, wLUNA en MIR allemaal onder de Amerikaanse effectenwetgeving vallen. Dit oordeel werd beschouwd als een gevaarlijk precedent voor andere cryptoprojecten, en nu lijkt het de SEC verdere grond te geven in hun zaak tegen Binance.

De SEC heeft in hun oorspronkelijke aanklacht maar liefst 61 cryptocurrencies die door Binance worden aangeboden als effecten bestempeld. Het recente vonnis, dat vooral betrekking heeft op Binance’s eigen stablecoin BUSD, hun stakingdienst, BNB Vault en Simple Earn programma’s, wordt nu door de SEC ingezet om hun standpunt te versterken.

De rechtszaak tegen Binance is nog steeds gaande, en de recente ontwikkelingen voegen een extra dimensie toe aan deze complexe juridische strijd. Binance heeft al een schikking getroffen met het Amerikaanse Ministerie van Justitie in november, waarbij ze een van de grootste boetes in de geschiedenis van de financiële sector betaalden: $4,3 miljard dollar. Changpeng Zhao (CZ), de voormalige CEO van Binance, kreeg ook een boete en moest afstand doen van zijn functie. Hij wacht nu op de hervatting van de rechtszaak in februari en mag momenteel het land niet verlaten.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme