OPNX sluit de deuren na faillissement 3AC, token crasht met 38%

Home » Nieuws » OPNX sluit de deuren na faillissement 3AC, token crasht met 38%

Het crypto faillissementsclaims platform OPNX, opgericht door de medeoprichters van het gefaalde hedgefonds Three Arrows Capital, heeft aangekondigd dat het tegen 14 februari officieel alle activiteiten zal staken en de deuren zal sluiten.

Dit platform, dat bekend staat als Open Exchange, bood gebruikers de mogelijkheid om schuldvorderingen van failliete crypto bedrijven te verhandelen.

Token koers hard omlaag

In een e-mail aan de gebruikers drong OPNX er bij zijn gebruikers op aan om alle posities voor 7 februari te vereffenen en hun gelden voor 14 februari van het platform op te nemen. Na deze datum zal de mogelijkheid tot opname worden uitgeschakeld. De prijs van OPNX’s eigen OX-token kelderde na de aankondiging, met een daling van 38% van $0.01 naar $0.006 in minder dan een uur, volgens gegevens van CoinGecko.

Su Zhu en medeoprichter Kyle Davies richtten de beurs op na het faillissement van hun in Singapore gevestigde crypto hedgefonds Three Arrows Capital (3AC), dat in juni 2022 omviel. Kort na het instorten van hun hedgefonds, verdwenen Zhu en Davies. Teneo, het bedrijf dat belast is met de liquidatie van de activa van 3AC, moest het paar dagvaarden via berichten op X vanwege het verbergen van hun fysieke verblijfplaatsen.

De sluiting van OPNX voegt toe aan de problemen van het duo. Teneo probeert momenteel $1.3 miljard direct van de oprichters terug te vorderen, met de bewering dat Zhu en Davies aanzienlijke hoeveelheden hefboomwerking met beleggersfondsen gebruikten nadat hun hedgefonds insolvent was geworden.

In september 2023 vaardigde de centrale bank van Singapore een negenjarig verbod uit voor Davies en Zhu wegens vermeende overtredingen van de effectenwetten van het land bij 3AC.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme