Ethereum stelt lanceringsdatum voor Dencun-upgrade vast

Home » Nieuws » Ethereum stelt lanceringsdatum voor Dencun-upgrade vast

Ethereum (ETH) ontwikkelaars zijn druk bezig met de voorbereidingen om op 8 februari een lanceringsdatum voor de Dencun-upgrade op het hoofdnetwerk vast te stellen, een belangrijk moment voor de blockchain met de introductie van diverse Ethereum Improvement Proposals (EIP’s), waaronder het langverwachte proto-danksharding.

Deze upgrade belooft een flinke verlaging van de transactiekosten op laag-2-oplossingen, wat een nieuw tijdperk van efficiëntie en schaalbaarheid voor Ethereum inluidt.

Positieve resultaten

Tim Beiko, een kernontwikkelaar van Ethereum, deelde op 1 februari een update op Reddit over de succesvolle tests van de Dencun-upgrade. Tijdens de All Developer Execution Call (ACDE) 180 werd ingegaan op de vlekkeloze uitvoering van de Sepolia-fork op 30 januari en de aanstaande Holesky testnet-upgrade op 7 februari, wat wijst op gestage vooruitgang richting de lancering op het hoofdnetwerk.

Volgens een blogpost van de Ethereum Foundation op 24 januari stelt de Dencun-upgrade kritieke wijzigingen voor in de consensus- en uitvoeringslagen van Ethereum. Dit volgt op de baanbrekende Shapella-upgrade, uitgevoerd op 12 april 2023, die het ontkoppelen van Ether mogelijk maakte en een cruciale rol speelde bij het aantrekken van meer institutionele beleggers naar Ethereum.

Beiko merkte op dat, mochten de aanstaande tests blijven leiden tot positieve resultaten, de Ethereum-gemeenschap kan verwachten dat een tijdstip voor de mainnet-fork wordt bepaald tijdens de volgende All Core Developers Call (ACDC), gepland voor eind volgende week.

Christine Kim, vicepresident van onderzoek bij Galaxy Digital, schat de kans op een Dencun-hoofdnetwerk activatie voor eind maart op 80%, met een mogelijke eerdere activatie eind februari met een kans van 40%.

De activering van de Dencun-netwerkupgrade op het Goerli-testnet op 17 januari introduceerde belangrijke EIP’s, waaronder EIP-4844. Deze EIP kondigt de innovatie van proto-dank sharding aan, ontworpen om de transactiekosten op Ethereum laag-2’s drastisch te verlagen door de beschikbaarheid van gegevens te optimaliseren via een nieuwe gegevensstructuur, bekend als blobs.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme