Crypto beurs Binance weer open voor creditcard aankopen

Home » Nieuws » Crypto beurs Binance weer open voor creditcard aankopen

Na een periode van beperkingen heeft Binance opnieuw toestemming gekregen om Mastercard te gebruiken voor het aankopen van cryptocurrencies. Deze ontwikkeling volgt nadat Mastercard in augustus 2023 de mogelijkheid om via hun netwerk crypto-aankopen te doen bij Binance had stopgezet.

De beslissing van vorig jaar om de banden met Binance te verbreken viel samen met juridische uitdagingen waar de crypto beurs mee te maken kreeg in de Verenigde Staten, inclusief meerdere aanklachten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Mastercard en Visa tonen hernieuwd vertrouwen

Een woordvoerder van Binance meldde via e-mail aan CoinDesk dat na een uitgebreide beoordeling van de strikte controles en processen die Binance heeft ingevoerd, Mastercard heeft besloten om Binance-gerelateerde aankopen weer toe te staan op zijn netwerk. “We kijken uit naar het toevoegen van ondersteuning voor verdere producten, zoals opnames, op een later tijdstip,” voegde de woordvoerder toe. Mastercard bevestigde de herstelde service maar gaf wel aan dat dit afhankelijk blijft van doorlopende beoordelingen.

Bron: Binance op X.

Visa en Mastercard tonen tegenwoordig beide enthousiasme voor crypto, met investeringen in de Web3- en zelfbeheerde walletsector. Op het platform van Binance zijn de opties om crypto te kopen via Visa en Mastercard opnieuw geactiveerd, met aankooplimieten tot 5000 euro voor transacties in euro’s en tot $20.000 dollar voor aankopen in Amerikaanse dollars.

Juridische perikelen en toekomstige stappen

Ondanks dat er geen bewijs is van misbruik van gebruikersfondsen, werd Binance beschuldigd van het overtreden van antiwitwaswetgeving en heeft het een van de grootste strafrechtelijke boetes in de geschiedenis moeten betalen, ter waarde van $4,3 miljard. Als onderdeel van de schikking trad Binance-oprichter Changpeng Zhao terug als CEO van het bedrijf. Zhao, ook bekend als “CZ”, werd in een hoorzitting in april veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf wegens aanklachten gerelateerd aan witwassen.

Hij begon zijn straf begin juni in een gevangenis met lage beveiliging in Lompoc, Californië, en plant zijn activiteiten in de cryptosector voort te zetten na zijn vrijlating.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme