Coinbase lanceert futures voor olie en goud in uitbreiding naar traditionele markten

Home » Nieuws » Coinbase lanceert futures voor olie en goud in uitbreiding naar traditionele markten

Coinbase zet een grote stap in de uitbreiding van haar dienstverlening met de aankondiging van nieuwe futurescontracten voor olie en goud. Deze contracten worden vanaf 3 juni aangeboden via Coinbase Derivatives en zijn gericht op retailbeleggers. Elk contract vertegenwoordigt 10 vaten olie of 1 troy ounce goud.

Aansluiting op traditionele markten

De introductie van deze futurescontracten markeert een strategische uitbreiding van Coinbase’s aanbod, waarmee ze verder bouwen op hun kernactiviteit van crypto-derivaten. “Hoewel crypto-derivaten de kern van ons bedrijf blijven, zijn we verheugd om nieuwe futurescontracten voor olie en goud te lanceren,” verklaarde het bedrijf. Deze stap biedt Coinbase-gebruikers de mogelijkheid om naast hun crypto-investeringen ook in traditionele markten te handelen.

Regulering en toekomstige plannen

Coinbase Derivatives, gereguleerd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), biedt al futures aan voor Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), en Dogecoin (DOGE). De toevoeging van olie en goud versterkt de positie van Coinbase in de financiële markten, waar steeds meer traditionele en institutionele beleggers interesse tonen in de crypto-sector.

Eerder dit jaar kondigde Coinbase ook aan dat ze maandelijkse, contant afgerekende futurescontracten voor Dogecoin, Litecoin en Bitcoin Cash zouden lanceren, wat wijst op een steeds diverser wordend aanbod dat inspeelt op de behoeften van zowel crypto- als traditionele beleggers.

Impact op de markt

De nieuwe futurescontracten zijn bedoeld om de handelsmogelijkheden van Coinbase-gebruikers in de traditionele markten te vergroten. Analisten zoals Owen Lau van Oppenheimer & Co benadrukken dat deze stap logisch is voor Coinbase, omdat het geavanceerde beleggers helpt bij het afdekken van hun crypto-posities.

Daarnaast kan het lanceren van deze producten de loyaliteit van handelaren aan het platform verhogen door de veelzijdigheid van het handelsaanbod.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme