ZachXBT traceert $200 miljoen aan gestolen crypto door Noord-Koreaanse hackers

Home » Nieuws » ZachXBT traceert $200 miljoen aan gestolen crypto door Noord-Koreaanse hackers

De bekende blockchain onderzoeker ZachXBT heeft recentelijk zeven wallet adressen geïdentificeerd met 891,13 Bitcoin (BTC), die gelinkt zijn aan de beruchte Noord-Koreaanse hackgroep Lazarus.

Op 21 mei deelde de crypto-onderzoeker deze adressen op het sociale platform X, na uitgebreid onderzoek naar de groep. Dit onderzoek heeft eerder geleid tot het bevriezen van $3,8 miljoen aan cryptocurrencies door autoriteiten.

Lazarus, bekend om zijn cyberaanvallen, werd begin dit jaar opnieuw actief na een periode van stilte. Op 8 januari verplaatsten de Noord-Koreaanse hackers $1,2 miljoen aan gestolen cryptocurrencies vanuit een mixer naar een inactief crypto adres. Deze transacties omvatten 27,37 Bitcoin, die op dat moment $1,2 miljoen dollar waard waren.

Methoden van geldwitwassen

Op 29 april publiceerde ZachXBT een diepgaande analyse over hoe deze staatsgesteunde hackergroep $200 miljoen heeft witgewassen via meer dan 25 hacks sinds 2020. De hackers gebruikten peer-to-peer (P2P) marktplaatsen en crypto-mengdiensten om de gestolen cryptovaluta om te zetten in fiatgeld.

ZachXBT benadrukte dat ten minste $44 miljoen werd witgewassen via de P2P-marktplaatsen Paxul en Noones, waarbij de gebruikersnamen “EasyGoatfish351” en “FairJunco470” overeenkwamen met de gestolen fondsen.

zachxbt tweet lazarus
Bron: ZachXBT.

Recente activiteiten en beveiligingsmaatregelen

Op 24 april werden de hackers opgemerkt terwijl ze het professionele sociale mediaplatform LinkedIn gebruikten om kwetsbare gebruikers aan te vallen met malware. Blockchain beveiligingsfirma Slowmist signaleerde deze aanval en legde uit dat de hackers van Lazarus Group zich voordeden als sollicitanten voor banen als blockchain ontwikkelaars binnen de crypto-ecosysteem, om toegang te krijgen tot vertrouwelijke werknemersgegevens.

Impact en omvang van de hacks

De Lazarus Groep blijft een van de meest beruchte criminele organisaties die zich richten op de crypto wereld. In de zes jaar tot 2023 heeft de groep meer dan $3 miljard aan digitale activa gestolen.

Alleen al in 2022 overtrof het gestolen bedrag van $1,7 miljard bijna 10 keer het totale jaarlijkse inkomen van Noord-Korea uit exporten

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme