Coinbase en Kraken leiden nieuwe strijd tegen online fraude

Home » Nieuws » Coinbase en Kraken leiden nieuwe strijd tegen online fraude

Cryptocurrency beurzen Coinbase en Kraken hebben zich samen met andere crypto beurzen aangesloten bij een alliantie gericht op het reageren op en voorkomen van online fraude en oplichting.

De “Tech Against Scams”-coalitie, opgericht door toonaangevende bedrijven uit diverse technologische sectoren, waaronder ook het blockchain-betalingsbedrijf Ripple (XRP), Meta (META), en Match Group (MTCH), het moederbedrijf van datingapps Tinder en Hinge, streeft ernaar om actie te ondernemen tegen de methoden die oplichters gebruiken en klanten te beschermen.

Preventie strategieën en educatie

Deze coalitie zal dienen als een samenwerkingsplatform waarbij leden best practices, dreigingsinformatie en andere tips delen om gebruikers veilig en beschermd te houden. Volgens een recente aankondiging zal het werk van de coalitie zich ook richten op het voorlichten van gebruikers over hoe ze kunnen voorkomen dat ze slachtoffer worden van online fraude, zoals romantische oplichting of cryptozwendel zoals “pig butchering”.

Bij deze vorm van oplichting nemen de fraudeurs contact op met hun slachtoffers via datingapps of sociale media, winnen hun vertrouwen, en lokken hen vervolgens met een lucratieve investeringskans in cryptocurrency.

Impact van fraude en de rol van technologie

De FBI meldt grote verliezen door crypto-investeringsfraude; in 2023 bedroegen de verliezen alleen al in de Verenigde Staten $3,94 miljard, een stijging ten opzichte van $2,57 miljard het jaar ervoor. De Tech Against Scams-coalitie benadrukt dat oplichting een breed technologisch probleem is dat een brede industriële reactie vereist.

Door kennis en bronnen te delen over verschillende industrieën heen, waaronder sociale media, financiën en datingapps, beoogt de coalitie de bescherming van consumenten te versterken en de activiteiten van online oplichters te verstoren.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme