Coinbase bereidt zich voor op ETF goedkeuring met nieuw Custody leiderschap

Home » Nieuws » Coinbase bereidt zich voor op ETF goedkeuring met nieuw Custody leiderschap

Coinbase Custody ondergaat een belangrijke leiderschapswisseling te midden van intensieve speculatie over de goedkeuring van spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETFs) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Volgens recente rapporten van Bloomberg en een woordvoerder van Coinbase, heeft Aaron Schnarch zijn positie als CEO van Coinbase Custody neergelegd en is vervangen door Rick Schonberg.

Indrukwekkende CV

Schnarch, die sinds juni 2022 leiding gaf aan het bedrijf, wordt opgevolgd door Schonberg, een senior fintech executive met een indrukwekkend cv, inclusief rollen bij Goldman Sachs, State Street en JPMorgan Chase. Schonberg werkte sinds 2021 bij Coinbase als hoofd van bewaring, foundations en handel, zoals vermeld op zijn LinkedIn-profiel.

Deze wisseling van de wacht komt op een kritiek moment, aangezien Coinbase zich voorbereidt om bewaardiensten te leveren aan grote financiële instellingen zoals BlackRock, Franklin Templeton en Grayscale Investments. Deze bedrijven hebben aanvragen ingediend voor spot Bitcoin ETFs en rekenen op Coinbase voor hun bewaardiensten bij goedkeuring.

Volgens een woordvoerder van Coinbase heeft het bedrijf zich “uitgebreid voorbereid op de goedkeuring van ETFs” en zijn hun systemen “ontworpen en getest om de toegenomen handelsvolume, liquiditeit en algemene vraag naar onze systemen aan te kunnen.”

Coinbase Custody, dat onder toezicht staat van het New York Department of Financial Services en geaudit wordt door Deloitte & Touche, fungeert als een trustmaatschappij en dient als wettelijke bewaarder van activa, zorgdragend voor beheer en distributie volgens de wensen van de eigenaar of wettelijke vereisten.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme