Coinbase beleeft sterk jaar: aandelen stijgen met 370% in 2023

Home » Nieuws » Coinbase beleeft sterk jaar: aandelen stijgen met 370% in 2023

Coinbase Global Inc., het populairste cryptocurrency platform in de Verenigde Staten, wordt momenteel gewaardeerd op $36,70 miljard dollar op de aandelenmarkt, waardoor het het 504e meest waardevolle bedrijf ter wereld is. Zijn aandeel COIN is dit jaar tot nu toe met 369,24% gestegen.

Stijging Bitcoin grootste oorzaak

De prijs van Bitcoin (BTC) handelt op het moment van schrijven om en nabij de $42.000 dollar. Dat is een stijging van ongeveer 150% sinds het begin van dit jaar. Dit heeft mogelijk bijgedragen aan de toename van de marktkapitalisatie en stijging van Coinbase.

Een andere reden voor de stijging van het COIN-aandeel, zou een mogelijke goedkeuring van de Bitcoin spot trading ETF kunnen zijn. Analisten verwachten dat deze begin 2024 zal worden goedgekeurd. Dit zou positief zijn voor Coinbase, gezien de exchange voor veel ETF-aanbieders genoemd wordt om mee samen te werken.

Aandelen koers Coinbase (COIN) – bron: Google

Hoewel Ark Invest, het financiële bedrijf van Cathie Wood, investeringen heeft gedaan in Coinbase, heeft ARK in de afgelopen week bijna $100 miljoen aan COIN-aandelen verkocht. Het bedrijf heeft de afgelopen weken zijn COIN-positie geliquideerd; op 8 december werden 335.860 aandelen verkocht. Ondanks dit, is de koers van het COIN-aandeel in de afgelopen tijd toch flink gestegen en tikt het op het moment van schrijven de hoogste koers van het jaar aan.

Toen in augustus Coinbase hun kwartaalcijfers bekendmaakte, bleek dat het bedrijf boven verwachting presteerde, en dat de inkomsten van het bedrijf flink zijn gestegen. Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat de Bitcoin koers in de afgelopen maanden flink is gestegen, en hierdoor meer mensen in Bitcoin, en andere cryptocurrency’s, gehandeld hebben, waardoor de exchange meer inkomsten uit handelskosten haalt.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme