SFC in gesprek over stakingsdiensten voor Ethereum ETF’s in Hongkong

Home » Nieuws » SFC in gesprek over stakingsdiensten voor Ethereum ETF’s in Hongkong

De Securities and Futures Commission (SFC) van Hongkong overweegt de invoering van een stakingsoptie voor Ethereum (ETH) binnen de spot Ethereum exchange-traded funds (ETF’s).

Dit komt naar voren uit rapporten van Bloomberg, waarin staat dat de financiële toezichthouder gesprekken heeft gevoerd met lokale crypto-ETF uitgevers over het mogelijk aanbieden van stakingsdiensten via gelicentieerde platformen. De SFC is nog in de besprekingsfase en er is geen vaste tijdlijn voor de implementatie.

Verschillende benaderingen in de VS en Hongkong

De benadering van Hongkong staat in contrast met het beleid van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die stakingdiensten ziet als een investeringscontract en een overtreding van de effectenwetgeving.

Dit was duidelijk toen belangrijke financiële instellingen zoals Fidelity onlangs de stakingcomponent uit hun aanvragen verwijderden, vanwege zorgen geuit door de SEC.

Crypto staking en regelgeving

Crypto staking stelt tokenhouders in staat om hun crypto tokens voor een bepaalde periode vast te zetten. In ruil daarvoor verdienen handelaren een percentage van de ingezette tokens als beloning. Er zijn tal van derde partijen die stakingsdiensten aanbieden. Vorig jaar heeft de Amerikaanse SEC stakingsdiensten als een effect beschouwd, waardoor bedrijven zoals Kraken hun stakingsdiensten in de Verenigde Staten moesten staken.

ether hong kong etf instromen
In- en uitstromen Hong Kong Ethereum ETF’s. Bron: Farside Investors.

Ondertussen is Coinbase in een juridisch gevecht verwikkeld met de SEC over de status van staking, en beweert dat kernstaking geen effect is, omdat het geen investering van geld betreft, en de opportuniteitskosten van staking geen investering vormen.

Groeiende crypto-hub in Hongkong

Hongkong heeft zich snel ontwikkeld als een groeiende hub voor crypto-dienstverleners in 2024, dankzij verschillende pro-crypto regelgevingen. Het was ook het eerste land dat een spot Ethereum ETF goedkeurde, voor op de Verenigde Staten. Echter, de respons op de lancering van deze ETF’s was lauw.

De beslissing om staking toe te staan zou een nieuwe stroom van investeringen kunnen brengen in de ETF’s van het land.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme