SEC stelt beslissing over spot Ethereum ETF door Invesco en Galaxy uit tot 2024

Home » Nieuws » SEC stelt beslissing over spot Ethereum ETF door Invesco en Galaxy uit tot 2024

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de beslissing over een Spot Ethereum ETF, voorgesteld door Invesco en Galaxy Digital, uitgesteld tot 2024.

Ondanks de mogelijkheid om op 13 december 2023 goedkeuring te verlenen, heeft de SEC aangegeven meer tijd nodig te hebben om een voorgestelde regelwijziging te beoordelen.

Vertraging

De vertraging in het goedkeuren van een Spot Ethereum ETF leidt tot speculaties dat de SEC mogelijk eerst een Spot Bitcoin ETF zal goedkeuren. Deze stap wordt door veel grote institutionele partijen verwacht, gezien de dominantie van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) in de markt, met respectievelijk een marktkapitalisatie van $840 miljard en $272 miljard dollar.

Voor nu lijkt een Spot Ethereum ETF echter nog ver weg. De SEC heeft de nieuwe deadline voor de aanvraag van Invesco en Galaxy Digital vastgesteld op 6 februari 2024. Deze verschuiving wekt verbazing, gezien de aanwezigheid van diverse ETF’s van verschillende beleggingsproducten op de markt.

Interessant is dat naast Invesco en Galaxy Digital, grote financiële spelers zoals BlackRock ook interesse tonen in het op de markt brengen van een Spot Ethereum ETF. Dit benadrukt de toenemende interesse in cryptocurrencies, zelfs vanuit traditioneel conservatieve financiële hoeken.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme