Het zwijgen van Satoshi: 13 jaar sinds de laatste communicatie van Bitcoin’s schepper

Home » Nieuws » Het zwijgen van Satoshi: 13 jaar sinds de laatste communicatie van Bitcoin’s schepper

Satoshi Nakamoto, de anonieme grondlegger van Bitcoin (BTC), heeft dertien jaar geleden voor het laatst publiekelijk van zich laten horen.

Laatste berichten

Op 12 december 2010 publiceerde Nakamoto zijn laatste bericht op het Bitcointalk forum. Dit was geen afscheidsbericht, maar een technische opmerking over het versterken van Bitcoin tegen denial of service (DoS) aanvallen. Hij omschreef de Bitcoin-software als ’totaal niet resistent’ tegen dergelijke aanvallen en stelde een verbetering voor.

Nakamoto, die sinds de oprichting van het Bitcoin-netwerk in 2009 een centrale figuur was op het Bitcointalk forum, uitte op 11 december 2010 zijn zorgen over de toenemende mainstream aandacht voor Bitcoin. Deze bezorgdheid werd gevoed door WikiLeaks’ overweging om Bitcoin te gebruiken voor donaties. Hij liet weten: “Het zou fijn zijn geweest om deze aandacht in een andere context te krijgen. WikiLeaks heeft het wespennest opgeschud, en de zwerm komt op ons af.”

Satoshi’s laatste privécommunicatie vond plaats in april 2011 in een e-mail aan software-ontwikkelaar Mike Hearn. In deze e-mail gaf hij aan dat hij was overgestapt op andere zaken en dat Bitcoin in goede handen was.

De mysterieuze figuur Nakamoto blijft een bron van speculatie en controverse, vooral sinds zijn terugtrekking uit de openbaarheid. Zijn ware identiteit is nog steeds onbekend.

Interessante mijlpalen in de geschiedenis van Bitcoin zijn de publicatie van de whitepaper op 31 oktober, nu 15 jaar geleden, waarin het idee achter Bitcoin werd geïntroduceerd, en de lancering van het Bitcoin-netwerk op 3 januari 2009. Het netwerk nadert nu zijn 15-jarig jubileum, gemarkeerd door het minen van het allereerste transactieblok, het ‘Genesis block’, door Satoshi zelf.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme