Ethereum’s L2 netwerken op koers voor $1 biljoen waardering in 2030, zegt VanEck

Home » Nieuws » Ethereum’s L2 netwerken op koers voor $1 biljoen waardering in 2030, zegt VanEck

Analisten van investeringsbeheerder VanEck voorspellen dat Ethereum’s (ETH) layer-2 (L2) schaalvergrotings-netwerken binnen zes jaar een marktkapitalisatie van $1 biljoen dollar zullen bereiken en zullen bestaan uit duizenden gebruiksspecifieke ketens.

Deze netwerken zijn bedoeld om in te spelen op de “primaire uitdaging” van Ethereum – zijn “beperkte capaciteit om gegevens te verwerken, op te slaan en te berekenen”, aldus Patrick Bush, senior analist cryptocurrencies bij VanEck, en Matthew Sigel, hoofd van digitaal activaonderzoek, in een rapport van 3 april.

Momenteel zijn er 46 Ethereum L2-netwerken met een totale waarde van $39 miljard, waarvan Arbitrum (ARB) met $18 miljard het grootst is, volgens L2BEAT. De dominantie van Ethereum op het gebied van slimme contracten staat echter voor een belangrijke uitdaging: schaalbaarheid. Ondanks de ongeëvenaarde beveiliging en decentralisatie, schieten de transactiekosten en verwerkingstijden omhoog wanneer het gebruik toeneemt.

De ontwikkeling van Ethereum is nu gericht op het verbeteren van het vermogen om de transactiegegevens van zijn L2-netwerken te verwerken. Dit werd duidelijk met de recente Dencun-update, die de transactiekosten voor L2 verlaagde door de gespecialiseerde dataspaarfunctie “Blobs”.

Blockchains telkens waardevoller

VanEck’s analisten zien een toekomst waarin L2-netwerken “aanzienlijk meer” inkomsten kunnen genereren dan het basis Ethereum-netwerk, aangezien Ethereum de transactiedoorvoer of gebruikerservaring van L2’s niet kan evenaren. Ondanks de “moordende concurrentie”, die Bush en Sigel over het algemeen bearish maakt over de langetermijnwaarde van de meeste L2-gerelateerde tokens, wordt een toekomst voorspeld met “duizenden gebruiksspecifieke” L2’s en slechts “enkele grote spelers” op de markt voor algemene doeleinden L2’s.

Deze duizenden gebruiksspecifieke netwerken zullen worden “gesegmenteerd per sector, toepassing of functie”, met sommige ketens die zijn gebouwd voor een specifiek doel, zoals een L2 specifiek voor gedecentraliseerde sociale media met bijbehorende apps.

Slechts een handvol algemene ketens zal bestaan vanwege het netwerkeffect – waarbij die blockchains waardevoller worden omdat er meer gebruikers zijn. Ook is het duidelijk dat de meeste roll-ups uiteindelijk zullen overstappen op het zero-knowledge framework (ZKU) vanwege de vele voordelen.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme