Ethereum stijgt boven Bitcoin uit na ETF-lancering, zegt K33 Research

Home » Nieuws » Ethereum stijgt boven Bitcoin uit na ETF-lancering, zegt K33 Research

Ethereum (ETH) staat op het punt een comeback te maken tegenover Bitcoin (BTC), nadat het sinds het begin van het jaar achterbleef bij zijn broeder cryptocurrency, aldus K33 Research.

In juli verwacht men de lancering van de eerste in de Verenigde Staten genoteerde spot exchange-traded fund (ETF) voor Ethereum, wat een golf van nieuwe institutionele vraag naar Ether zou moeten brengen. Deze ontwikkeling valt samen met de verdeling van 141,686 BTC (ter waarde van $8,8 miljard dollar) door de failliete Bitcoin-beurs Mt. Gox, een situatie die waarschijnlijk voor verkoopdruk op Bitcoin zal zorgen.

Marktupdate en verwachte invloeden

K33 Research merkt op dat de cryptomarkt sinds april veel van zijn bullish momentum heeft verloren, maar zij handhaven dat Ethereum ETF’s tussen 0,75% en 1% van alle Ether in omloop zullen absorberen binnen hun eerste vijf maanden op de markt.

Hoewel de lancering van de ETF’s mogelijk een “sell the news”-gebeurtenis voor Ether op korte termijn kan veroorzaken, net zoals bij de Bitcoin ETF’s in januari, zeggen zij dat de “positieve aanbodsdynamiek” van Ether het “relatieve kracht” zal bieden in de komende maanden.

ethereum koers 1 maand
Ethereum koers in de afgelopen maand. Bron: Coinmarketcap.

Analyse van de huidige markt

Vetle Lunde, een senior analist bij K33, benadrukt dat ETF’s een solide katalysator zijn voor de relatieve kracht van Ether naarmate de zomer vordert en de instromen zich opstapelen. Hij ziet de huidige ETH/BTC-prijzen als een koopje voor de geduldige handelaar.

De ETH/BTC-ratio, die gestaag daalde van 0.056 na de lancering van de Bitcoin ETF’s tot 0.046 op 24 mei, veerde terug naar 0.055 nadat verrassend nieuws brak dat de Securities and Exchange Commission (SEC) Ethereum ETF’s spoedig zou goedkeuren.

Beursprestaties en sentiment

Wat betreft Ethereum, toont de onlangs gelanceerde VolatilityShares 2x leveraged Ether ETF, met een blootstelling gelijk aan 33,700 ETH ($114 miljoen), aan dat CME-handelaren momenteel een voorkeur hebben voor langdurige blootstelling aan Ether. Deze populariteit van de nieuwe ETF heeft de openstaande interesse in CME Ether weer richting recordhoogtes geduwd, momenteel op 372,000 ETH ($1.26 miljard).

K33 Research geeft aan dat deze hoge interesse duidt op de intentie om richtinggevende trades rondom Ether te maken voorafgaand aan de livegang van de ETF’s, hoewel de richting van die trades nog onduidelijk is.

Conclusie en vooruitblik

Het rapport sluit af met de constatering dat de zachte financieringspercentages suggereren dat de directionele verwachtingen in evenwicht zijn, met geen overheersende bullish of bearish posities, wat de onzekere marktvooruitzichten en het gebrek aan consensus benadrukt nu de lancering van de Ether ETF’s nadert.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme