Ethereum onder druk: grote investeerders starten verkoopgolf

Home » Nieuws » Ethereum onder druk: grote investeerders starten verkoopgolf

De crypto markt, en in het bijzonder Ethereum (ETH), ondervindt een verlies aan momentum, deels te wijten aan verkoopacties van grote investeerders, de zogenaamde ‘whales’.

Tij lijkt te keren

Na enkele weken van positieve ontwikkelingen en een stijgende koers, lijkt het tij te keren voor Ethereum, met speculaties dat deze grootschalige investeerders achter de recente daling zouden kunnen zitten.

Een prominente Ethereum ‘whale‘, na een jaar van inactiviteit, heeft gekozen om een aanzienlijk deel van zijn vermogen te verkopen. Deze whale heeft 18.865 ETH verkocht voor ongeveer 42 miljoen DAI via vier nieuw opgezette crypto portemonnees, met een gemiddelde verkoopprijs van $2.229 per ETH. Deze verkooptransacties vonden plaats op gedecentraliseerde beursplatformen, wat flinke bewegingen veroorzaakte in de crypto markt.

Op het moment van schrijven is de koers van Ethereum gedaald naar $2.168, wat neerkomt op een verlies van bijna 2% in de laatste 24 uur en 3,19% over de afgelopen week. Ter vergelijking, Bitcoin (BTC) heeft een daling van 1,85% over de afgelopen 24 uur en 2,11% over de laatste week ervaren.

Verder blijft de marktprestatie van Ethereum een punt van focus. Volgens IntoTheBlock handelt Ethereum in een cruciale zone, met belangrijke steun- en weerstandsniveaus. Ook de transactiekosten van Ethereum blijven een kritieke factor, met ongeveer 35.000 ETH die in de afgelopen week is verbrand, wat bijdraagt aan een trend van negatieve netto-uitgifte.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme