Ethereum koers beleeft fikse downtrend, hebben we de bodem al bereikt?

Home » Nieuws » Ethereum koers beleeft fikse downtrend, hebben we de bodem al bereikt?

De gehele cryptowereld heeft het lastig, en ook Ethereum (ETH) kan zich niet aan de malaise onttrekken. Hoewel de token vannacht een kleine opleving beleefde, worden nu toch weer belangrijke supports verloren. Waar ligt de ondergrens van Ethereum vandaag?

Downtrend in de afgelopen periode

Op het moment van schrijven staat de token van Vitalik Buterin en zijn team op $3557,80, een verlies van 1,85% ten opzichte van gisteren. In de afgelopen week werd in totaal 4% ingeleverd.

Dit zijn in de volatiele cryptowereld op zich niet heel schokkende cijfers. Wat wel voor een schrikreactie kan zorgen, is het feit dat de token sinds vannacht $3634 gehaald werd aan een flinke downtrend bezig is. In de afgelopen uren werden een aantal psychologisch belangrijke supports immers niet vastgehouden.

Verklaringen hiervoor kunnen gezocht worden in diverse factoren, waarvan de mindere prestaties van de cryptomarkt als geheel de belangrijkste is. Ook het feit dat de handel in NFT’s op zijn gat ligt draagt bij aan het negatieve sentiment.

Ethereum koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Het is moeilijk te zeggen wanneer deze downtrend gestopt zal worden. Iets na negenen werd een (voorlopige) bottom genoteerd. Deze ligt voor nu op $3540. Europese bulls zullen er alles aan doen om dit minimaal vast te houden. Waarschijnlijk loeren sommigen nu al op een kans om snel terug te keren boven de $3600.

Boost op komst?

Een echte boost zou de Ethereum koers kunnen krijgen dankzij de introductie van Amerikaanse Ethereum ETF’s. De introductie van deze beursproducten is dichterbij dan menig investeerder denkt: volgens Bloomberg analist Eric Balchunas zal de lancering al op 2 juli plaatsvinden

Een stijging van ETH lijkt daarmee aanstaande, maar volgens QCP staat ons juist een rustige zomer met weinig volatiliteit te wachten. Welke kant het op de lange termijn precies op zal gaan, moet de toekomst uitwijzen.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Eigenlijk per toeval is Tristan de wereld van het cryptonieuws ingerold. De sportverslaggever met een passie voor schrijven heeft echter een enorme interesse voor al het nieuws over politiek en economie. Naast vele uren vol onderzoek en speurtochten naar het laatste nieuws is Tristan een fanatiek hardloper, die meerdere marathons per jaar aflegt.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme