Crypto analisten positief ondanks onzekerheid: ‘Bitcoin kan naar $300.000 stijgen’

Home » Nieuws » Crypto analisten positief ondanks onzekerheid: ‘Bitcoin kan naar $300.000 stijgen’

Volgens de prominente crypto analist Dave the Wave is er een beslissend moment aangebroken voor Bitcoin (BTC). Hij heeft hiervoor geen fundamentele redenen aangedragen, maar benadrukt een belangrijke trendlijn in de dagelijkse grafiek.

Bitcoin bevindt zich op deze lijn en zou hier deze week een sterke bounce kunnen maken. De verwachting is dat de munt zich klaarmaakt voor een explosieve stijging, mits het de steun van een witte stippellijn in zijn grafiek kan behouden.

Langdurige consolidatie en marktonzekerheid

De huidige marktcyclus van Bitcoin is atypisch, met een vroege piek gevolgd door een ongebruikelijk lange consolidatieperiode. Deze situatie heeft geleid tot veel onzekerheid onder beleggers.

Ondanks deze onzekerheid blijft er volgens de Fear & Greed Index een gevoel van hebzucht in de markt, met een score van 71/100. Dit wijst op een relatief hoog vertrouwen onder investeerders, ondanks de recente zwakke koersacties.

bitcoin koers 1 maand
Bitcoin koers in de afgelopen maand. Bron: Coinmarketcap.

Potentieel voor nieuwe hoogtepunten

Dave the Wave is niet de enige die optimistisch is over de toekomst van Bitcoin. Andere analisten, zoals Rekt Capital, delen zijn visie. Zij verwachten dat Bitcoin dit jaar nog boven de $100.000 kan uitstijgen, en zelfs de $300.000 kan bereiken in 2025, op basis van logaritmische groeimodellen.

Rekt Capital benadrukt ook dat de huidige terugval van de Bitcoin koers van voorbijgaande aard is en binnen een normaal patroon valt.

De rol van macro-economische factoren

De koers van Bitcoin blijft gevoelig voor externe economische factoren. Speculaties over mogelijke renteverlagingen door de Amerikaanse centrale bank kunnen een belangrijke rol spelen.

Een dergelijke verlaging zou de koers een cruciale impuls kunnen geven om uit de huidige handelsrange van $60.000 tot $73.800 dollar te breken en nieuwe records te vestigen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme