Ethereum koers analyse: kan Ether huidig niveau vasthouden?

Home » Nieuws » Ethereum koers analyse: kan Ether huidig niveau vasthouden?

De koers van Ethereum (ETH) heeft een correctie van ruim -12% ondergaan de afgelopen week. Vandaag duiken we dieper in op de Ethereum koers en kijken we naar mogelijke scenario’s voor de komende weken. 

Ether vindt support rond $3200

Allereerst kijken we naar de wekelijkse grafiek, waarbij elke candle één week aan koersactie representeert. Uit de grafiek wordt duidelijk dat Ethereum een flinke stijging heeft doorgemaakt in recente maanden. De koers wist van $1500 richting $4100 te klimmen en heeft daarmee een stijging van 170% gerealiseerd. 

Ethereum koers analyse 4 april 2024. Bron: Tradingview.

In de bovenstaande afbeelding zien we de koersbeweging van de afgelopen maanden. Als we kijken naar de laatste vier candles, kunnen we duidelijk zien dat het bullish momentum aan het afremmen is en meer verkopers de markt betreden. 

Dit geeft het signaal af dat er mogelijk een lokale top bereikt is en de koers eerst verder moet dalen voordat we een verdere stijging kunnen zien. 

Ethereum technische analyse. Bron: Tradingview.

In de bovenstaande afbeelding is er verder ingezoomd op de afgelopen vier weken. Het is opmerkelijk dat de Ethereum koers in de eerste weken fors is gestegen, vervolgens een top bereikte rond $4100 en daarna niet één, maar twee keer een correctie onderging. Bij de laatste correctie heeft Ethereum support gevonden rond het koersniveau van $3200.

Hierdoor heeft er zich een ‘descending triangle pattern’ in de grafiek gevormd. Hierbij kunnen we lower highs waarnemen, maar de koers vindt wel telkens support rond hetzelfde koersniveau. Dit patroon is ook wel een ‘bearish continuation pattern’, wat betekent dat de koers hoogstwaarschijnlijk verder zal dalen. Er zijn namelijk meer verkopers dan koper die de markt betreden.

Waar kan Ethereum vasthouden?

De Ethereum koers gaat de komende periode waarschijnlijk dus verder dalen. Het is daarom belangrijk om te kijken waar de belangrijke support levels liggen.

Ethereum prijslevels op 4 april 2024. Bron: Tradingview.

Het eerstvolgende koersniveau om in de gaten te houden ligt rond $3000. De Ethereum koers heeft tijdens de eerste correctie rond dit level support weten te vinden, wat aangeeft dat kopers bereid zijn in te stappen rond dit koersniveau. Mocht de koers verder dalen dan zal er waarschijnlijk support worden gevonden rond $2650 en $2350. 

Ondanks de bearish verwachting voor de korte termijn, bevindt de Ethereum koers zich op lange termijn in een zeer bullish trend. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze zich dit jaar verder voortzetten.

Een belangrijke factor hiervoor zijn de mogelijke goedkeuringen voor de Ethereum ETF’s door de Securities & Exchange Commission (SEC). Een goedkeuring brengt veel nieuw kapitaal naar Ethereum toe, omdat de token toegankelijker wordt voor reguliere investeerders. Het effect kan het beste worden vergeleken met de enorme stijgingen van de Bitcoin (BTC) koers na de spot Bitcoin ETF goedkeuringen eerder dit jaar, die uiteindelijk leidde tot een nieuwe all time high.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme