Hut 8 CEO voorspelt stabielere toekomst voor Bitcoin mining sector

Home » Nieuws » Hut 8 CEO voorspelt stabielere toekomst voor Bitcoin mining sector

De Bitcoin (BTC) mining sector lijkt zich op te maken voor een periode van verandering, met Asher Genoot, CEO van Hut 8, die een positievere toekomst voorziet na de uitdagingen van de recente bearmarkt. De afgelopen bearmarkt bleek dieper en langduriger dan verwacht, wat ertoe leidde dat meerdere Bitcoin-miningbedrijven in 2022 failliet gingen.

Genoot geeft in gesprekken met Bloomberg aan dat de faillissementen voornamelijk te wijten waren aan onverwacht hoge energiekosten en het feit dat veel miners over-leveraged waren, waardoor ze te grote financiële risico’s namen.

Echter, in tegenstelling tot de situatie in 2021 en 2022, maken Bitcoin miners nu minder gebruik van leningen en vertrouwen meer op schuldenvrij kapitaal. Dit, gecombineerd met de aanstaande Bitcoin halving op 20 april bij block 840,000 – waarbij de beloning voor miners halveert van 6,25 BTC naar 3,125 BTC per geproduceerd block – zou de dynamiek binnen de sector aanzienlijk kunnen veranderen. Genoot verwacht dat deze veranderingen zullen leiden tot meer fusies en overnames onder miners, met name onder kleinere spelers die moeite hebben om de productiekosten per Bitcoin laag te houden.

Startpunt van explosieve fase

De halving wordt historisch gezien beschouwd als het startpunt van de laatste explosieve fase van de Bitcoin bullrun, wat zowel voor investeerders als voor miners een spannende periode is. Vooral voor de miners is de halving cruciaal; alleen de best voorbereide bedrijven zullen waarschijnlijk zonder al te veel schade uit deze periode komen. Grote operators met lage marginale productiekosten zullen waarschijnlijk aantrekkelijker worden voor investeerders, vooral na de halving, wanneer de efficiëntie in productiekosten des te belangrijker wordt.

In het licht van deze ontwikkelingen heeft Genoot actie ondernomen door US Bitcoin Corp (USBTC) op te richten en deze te fuseren met Hut 8 Mining Corp, wat resulteerde in de oprichting van Hut 8 Corp in Miami, Florida.

Dit nieuwe bedrijf beschikt over meer dan 9.100 Bitcoin op zijn balans, ter waarde van $600 miljoen dollar, en positioneert zich als een krachtige speler in de post-halving markt.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme