Cardano in gesprek met Amerikaanse staten voor blockchain stemsystemen

Home » Nieuws » Cardano in gesprek met Amerikaanse staten voor blockchain stemsystemen

Verschillende Amerikaanse staten hebben interesse getoond in het potentieel van Cardano’s (ADA) blockchain-technologie om hun verkiezingsprocessen te verbeteren. Frederik Gregaard, CEO van de Cardano Foundation, heeft in interviews met zowel DailyCoin als andere media bevestigd dat deze staten de mogelijkheid onderzoeken om Cardano’s netwerk te gebruiken tijdens de aankomende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

Gregaard benadrukte de experimenten die de Cardano Foundation heeft uitgevoerd met stemhulpmiddelen op hun blockchain. Deze hulpmiddelen, gebruikt voor initiatieven zoals Project Catalyst – een fonds dat investeert in projecten die willen bouwen op Cardano, waarbij de gemeenschap stemt waar het geld naartoe gaat – hebben niet alleen een hoge mate van gemeenschapsbetrokkenheid aangetoond, maar bieden ook de mogelijkheid om digitale identiteiten te gebruiken voor het valideren van stemmen.

De belangstelling van de staten zou zich richten op het verkennen van “een lichtgewicht blockchain-oplossing om het stemproces transparanter en verantwoordelijker te maken”, zoals Gregaard aangaf. Blockchain-technologie staat bekend om haar vermogen om transacties op een gedecentraliseerde en transparante manier te verifiëren en op te slaan, wat het een ideale kandidaat maakt voor het verbeteren van de transparantie en verantwoordingsplicht in verkiezingsprocessen.

Gesprekken nog in vroege fase

Hoewel de gesprekken nog in een beginfase zijn, is de interesse van de Amerikaanse staten in de blockchain-oplossingen van Cardano voor verkiezingen een teken van het groeiende bewustzijn en de acceptatie van blockchain-technologie buiten de traditionele financiële sector. Gregaard is enthousiast over de mogelijkheid dat Cardano een sleutelrol zou kunnen spelen in het vormgeven van de toekomst van democratische verkiezingen.

Het is echter nog onduidelijk of Cardano’s netwerk al een rol zal spelen in de aankomende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, die op dinsdag 5 november zullen plaatsvinden. Gregaard heeft aangegeven dat er momenteel wordt onderzocht of Cardano op korte termijn iets kan betekenen voor deze verkiezingen.

Op financieel gebied heeft Cardano, momenteel op de negende plaats in de crypto markt, te maken gehad met uitdagingen, met een recente daling van meer dan 9 procent ten opzichte van het niveau van een week geleden. De prijs van Cardano staat op het moment van schrijven op 0,58 dollarcent bij ByBit.

Koop je Cardano voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme