Galaxy Digital lanceert een $100 miljoen dollar fonds voor startende crypto ondernemingen

Home » Nieuws » Galaxy Digital lanceert een $100 miljoen dollar fonds voor startende crypto ondernemingen

Galaxy Digital breidt zijn activiteiten uit met een nieuw initiatief om startende crypto ondernemingen te ondersteunen. Het bedrijf is van plan een fonds van $100 miljoen dollar op te zetten, bekend als Galaxy Ventures Fund I, LP, dat zich zal richten op het financieren van veelbelovende startups in de crypto sector.

Dit fonds is uniek omdat het, in tegenstelling tot eerdere investeringen van Galaxy die voornamelijk met bedrijfsmiddelen werden gefinancierd, ook kapitaal van externe investeerders zal omvatten.

$1 miljoen per onderneming

Volgens bronnen van Bloomberg zal dit nieuwe fonds zich richten op een breed scala aan crypto-gerelateerde ondernemingen, waaronder financiële toepassingen, software-infrastructuur en protocollen. Het doel is om in de komende drie jaar in totaal in zo’n 30 startups te investeren, met een startinvestering van minimaal $1 miljoen dollar per onderneming.

De stap om dit nieuwe fonds te openen voor andere venture capitalists werd vorig jaar genomen, waarmee Galaxy zijn strategie diversifieert en zich positioneert als een nog belangrijkere speler in het crypto-ecosysteem. Galaxy Ventures, de venture-tak van het bedrijf, heeft in de afgelopen zes jaar al meer dan $200 miljoen dollar geïnvesteerd in meer dan 100 projecten, en met dit nieuwe fonds beoogt Galaxy deze succesvolle strategie voort te zetten, maar dan via een direct, institutioneel-grade fonds.

De lancering van Galaxy Ventures Fund I komt op een moment dat er een hernieuwde interesse is in crypto investeringen, aangejaagd door de recente rally in de prijs van Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme