Ether prijs kan stijgen tot $6.500 met lancering van spot ETF’s, volgens Steno Research

Home » Nieuws » Ether prijs kan stijgen tot $6.500 met lancering van spot ETF’s, volgens Steno Research

Volgens een rapport van Steno Research is de crypto markt onnodig pessimistisch over de aanstaande lancering van spot Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten.

Deze fondsen, die spoedig voor handel beschikbaar zullen zijn na goedkeuring door de Securities and Exchange Commission (SEC), hebben kenmerken die aantrekkelijk zijn voor Wall Street, wat zou kunnen leiden tot een netto-instroom van wel $20 miljard dollar in het eerste jaar.

Optimistische voorspellingen en marktimpact

Mads Eberhardt, senior analist bij Steno Research, blijft optimistisch en voorspelt een netto-instroom van $15 tot $20 miljard in de eerste 12 maanden. Dit is inclusief de uitstroom van fondsen van het Grayscale Ethereum Trust (ETHE), dat een vermogen van $10 miljard beheert.

Eberhardt gelooft dat deze instroom de waarde van ether zal verhogen, zowel in dollarwaarde als in vergelijking met Bitcoin (BTC). Volgens Steno zou Ethereum tegen het einde van dit jaar kunnen stijgen tot minimaal $6.500 dollar door deze verwachte instromen en bijkomende gunstige factoren.

ethereum koers 1 jaar
Ethereum koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Sterkere Ether/Bitcoin ratio verwacht

Verder voorspelt het rapport van Steno dat, als de verwachte instromen in spot Ethereum ETFs correct zijn, de verhouding tussen Ether en Bitcoin zal versterken tot 0.065 later dit jaar.

Een kleinere instroom in Ether ETFs in vergelijking met Bitcoin ETFs zou een grotere impact hebben op ether vanwege de lagere marktkapitalisatie en aanzienlijk slechtere liquiditeit van Ethereum. Hierdoor is de kans groter dat de instroom in ETH spot ETFs positief verrast.

Vergelijking met andere schattingen

Hoewel Steno een zeer optimistische visie heeft, zijn andere partijen zoals Galaxy Research en vermogensbeheerder Bitwise voorzichtiger in hun schattingen. Galaxy Research voorspelt dat spot Ether ETFs $5 miljard aan netto-instromen zouden kunnen zien in de eerste vijf maanden, terwijl Bitwise een netto-instroom van $15 miljard dollar voorspelt in de eerste 18 maanden.

Marktverwachtingen

De introductie van spot Ethereum ETFs markeert een belangrijk moment voor de crypto-industrie in de VS.

Met de goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC) voor de 19b-4 aanvragen van uitgevers vorige maand en de aanstaande goedkeuring van de S-1 aanvragen, kunnen deze nieuwe financiële producten al zeer binnenkort beginnen met handelen.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme