Eerste grote hackathon van Ethereum biedt $2 miljoen aan prijzen om code te beveiligen

Home » Nieuws » Eerste grote hackathon van Ethereum biedt $2 miljoen aan prijzen om code te beveiligen

Ethereum (ETH) heeft plannen aangekondigd voor zijn eerste “Attackathon”. Met een beloningspot van $2 miljoen dollar wil Ethereum beveiligingsonderzoekers stimuleren om een grootschalige crowdsourced beveiligingsaudit van zijn codebasis uit te voeren.

Het evenement, aangekondigd door het Ethereum Protocol Security (EPS) team in een blogpost op 8 juli, zal vier weken duren. Gedurende deze periode zullen deelnemers actief op zoek gaan naar fouten in de protocolcode van Ethereum.

Technische doorloop en beloningen

Het evenement begint met een technische doorloop van de blockchaincode, om deelnemers te helpen potentiële kwetsbaarheden te identificeren en te begrijpen. Enkel impactvolle en aan de regels voldoende rapporten zullen beloond worden.

Na afloop van het evenement zal het bug bounty platform Immunefi een rapport samenstellen waarin de ontdekte kwetsbaarheden worden gedetailleerd.

ethereum hackathon immunefi
Bron: Immunefi op X.

Financiering en toekomstplannen

EPS heeft $500.000 dollar bijgedragen aan de prijzenpot en is op zoek naar sponsors om nog eens $1,5 miljoen dollar te verhogen tegen 1 augustus, wanneer er meer details bekend zullen worden gemaakt.

Het EPS-team is van plan om soortgelijke hackathons te organiseren bij elke harde vork, om wijzigingen in de codebasis te dekken.

Aankomende “Pectra” hardfork

De aankomende “Pectra” hardfork van Ethereum, die laat dit jaar of begin volgend jaar wordt verwacht, omvat de “Prague” en “Electra” upgrades.

Belangrijke updates omvatten een “sociale herstelfunctie” die de noodzaak voor de traditionele 24-woord privésleutel van de wallet zou kunnen elimineren, en geeft wallets functies vergelijkbaar met die van slimme contracten.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme