Nieuwe MetaMask toolkit maakt toegang tot Web3 sneller en eenvoudiger

Home » Nieuws » Nieuwe MetaMask toolkit maakt toegang tot Web3 sneller en eenvoudiger

Consensys kondigde dinsdag tijdens de Ethereum Community Conference (EthCC) in Brussel aan dat het een “MetaMask Delegation Toolkit” lanceert.

Deze toolkit is gericht op het stroomlijnen van de gebruikerservaring van blockchain-applicaties. Het bedrijf begint met het onboardingproces voor ontwikkelaars om dit nieuwe product te gebruiken.

Gebruiksgemak en naadloze integratie

Volgens de persberichten gedeeld met CoinDesk, zal de Delegation Toolkit het mogelijk maken voor onmiddellijke gebruikersintegratie zonder interactie met een traditionele portemonnee. Dit elimineert volledig de gebruikerswrijving, wat betekent dat er geen pop-ups of bevestigingen nodig zijn bij het wisselen tussen een gedecentraliseerde applicatie en crypto portemonnee.

Dan Finlay, medeoprichter van MetaMask, benadrukte dat deze toolkit naadloze onboarding van gebruikers mogelijk maakt naar een nieuwe generatie van dynamische en wendbare ervaringen, die profiteren van de soorten rijke samenwerking die alleen kan komen uit een nieuw paradigma van autorisatie.

consensys metamask toolkit aankondiging coindesk
Bron: CoinDesk op X.

Vereenvoudiging van slimme contractontwikkeling

De toolkit is niet alleen ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren, maar ook om de ontwikkeling van slimme contracten te vereenvoudigen. Ontwikkelaars kunnen nu gaskosten her toewijzen aan anderen, waardoor het mogelijk wordt dat bepaalde individuen geen kosten hoeven te betalen.

Deze functionaliteit is bedoeld om ontwikkelaars meer controle en flexibiliteit te geven bij het beheren van de operaties binnen hun applicaties.

Ondersteuning voor meerdere ketens

De MetaMask Delegation Toolkit zal beschikbaar zijn voor elke keten die compatibel is met de Ethereum Virtual Machine (EVM) en wordt ondersteund door een User Operation Bundler, inclusief netwerken zoals Arbitrum, Avalanche, Base, Linea, Optimism en Polygon.

Dit laat de ambitie van Consensys zien om een breed scala aan blockchain-ecosystemen te ondersteunen, waardoor de toolkit een veelzijdig instrument wordt voor ontwikkelaars over verschillende platforms.

Toekomstige ontwikkelingen

Op 3 juli kondigde Consensys ook de overname aan van Wallet Guard, een beveiligingstool ontworpen om digitale activa en gegevens te beschermen tegen fraude, oplichting en diefstal.

Deze integratie zal verder de bescherming van gebruikers in de Web3-wereld verbeteren door de beveiligingsfuncties van Wallet Guard op te nemen in MetaMask.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme