DBS Bank beheert $647 miljoen aan Ether, zegt blockchain-analysebedrijf

Home » Nieuws » DBS Bank beheert $647 miljoen aan Ether, zegt blockchain-analysebedrijf

Volgens blockchain-analysebedrijf Nansen is DBS, de grootste bank van Singapore, een belangrijke bezitter van Ethereum (ETH).

Een blockchainadres, vermoedelijk in bezit van DBS, beheerde 173.753 ETH, ter waarde van $647 miljoen dollar. Op het moment van schrijven werd Ether verhandeld voor ongeveer $3.730 dollar per munt.

Financiële winsten en reacties van de bank

Nansen beweert dat het adres meer dan $200 miljoen dollar heeft verdiend met zijn Ether bezittingen. CoinDesk heeft contact opgenomen met DBS voor bevestiging van deze gegevens, maar een direct antwoord bleef uit. DBS is al bekend met cryptocurrency en biedt een scala aan diensten, waaronder bewaring van digitale activa, een handelsplatform voor security tokens en een portfoliobeheer app voor zowel traditionele als crypto activa.

dbs bank ethereum nansen
Bron: Nansen.

Groeiende interesse in crypto

Recente rapporten van de bank benadrukken een toenemende interesse in de cryptomarkt vanuit retailbeleggers, high-frequency traders en hedgefondsen.

De onthullingen van Nansen over de Ether-bezittingen van DBS komen op een moment dat de cryptomarkt met spanning uitkijkt naar de introductie van spot Ether exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten, die naar verwachting de mainstream institutionele adoptie van de cryptocurrency zullen stimuleren.

DBS en de cryptomarkt

Sinds 2020 hebben verschillende beursgenoteerde bedrijven zich tot crypto gewend, voornamelijk Bitcoin (BTC), om hun reserves te diversifiëren. Bitcoin ETF’s zijn sinds januari in de VS verhandelbaar.

Ether is het oorspronkelijke token van Ethereum, het wereldwijd toonaangevende gedistribueerde computerplatform voor het creëren van slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties. In de loop der jaren is Ethereum de voorkeurstechnologie geworden voor investeringsbanken om kapitaalmarkten te tokeniseren.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme