Bitcoin en Ethereum correlatie bereikt laagste punt sinds 2021

Home » Nieuws » Bitcoin en Ethereum correlatie bereikt laagste punt sinds 2021

De correlatie tussen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) heeft een historisch laagtepunt bereikt, volgens recente gegevens van Kaiko Research.

De 60-daagse rolcorrelatie tussen de twee grootste cryptocurrencies is gedaald tot onder de 70% – het gemiddelde van de afgelopen drie jaar.

Mogelijke Ethereum ETF goedkeuring

De laatste keer dat deze metriek onder dit niveau daalde, was begin 2021, net toen Bitcoin een nieuwe prijsstijging doormaakte na het doorbreken van zijn vorige all-time high. Een correlatiewaarde van 1 (of 100%) duidt op een perfecte positieve correlatie, waarbij de munt exact in dezelfde richting en met dezelfde magnitude bewegen. Een waarde onder 70% betekent dat de prijzen van de activa niet meer zo synchroon bewegen als in de afgelopen jaren.

Deze afname in correlatie volgt op de lancering van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten vorige week. De aandacht verschuift nu naar een nieuw hoofdstuk voor de crypto markt, met speculatie over mogelijke goedkeuringen van spot Ethereum ETF’s door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Opvallend is ook dat juist Ethereum in prijs steeg na de goedkeuring van de Bitcoin ETF. De koers van Ethereum steeg na de goedkeuring met ongeveer 10%, terwijl Bitcoin ongeveer gelijk bleef.

Volgens Kaiko is het geen toeval dat deze verandering plaatsvond op de dag dat de Bitcoin spot ETF’s begonnen met handelen.

In de afgelopen maanden divergeerden de twee cryptocurrency’s in prijsactiviteit, waarbij Bitcoin profiteerde van Ethereum-hype en speculatie, terwijl Ethereum een relatief trage rally doormaakte.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme