Michaël van de Poppe voorspelt mogelijke Bitcoin prijsdaling tot 20-40%

Home » Nieuws » Michaël van de Poppe voorspelt mogelijke Bitcoin prijsdaling tot 20-40%

In een nieuwe YouTube-video biedt de Nederlandse crypto analist Michaël van de Poppe zijn inzichten over de toekomstige prijsontwikkelingen van Bitcoin (BTC) na de goedkeuring van de Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF).

Gaat Bitcoin zakken naar 25K?

Van de Poppe voorspelt dat, in navolging van de recente prijscorrectie, Bitcoin mogelijk een verdere daling zou kunnen meemaken, variërend van 20% tot 40%. Hij benadrukt dat ondanks de huidige onzekerheid en de impact van de ETF, de lange termijn vooruitzichten voor Bitcoin positief blijven.

Van de Poppe trekt parallellen met de marktcyclus van 2016-2017, waarin Bitcoin meerdere correcties ervoer die varieerden van 23% tot 40%. Op basis van dit historisch patroon speculeert hij dat een soortgelijke correctie in de huidige cyclus zou kunnen optreden, maar uit hij twijfels of deze de 30% zal bereiken. Hij verwacht dat de laagste prijspunt van Bitcoin tijdens de correctie tussen 33 en 35 zou kunnen liggen, met een mogelijk optimistischer scenario waarbij de prijs zich consolideert boven het orderblok bij $42.000 dollar.

Van de Poppe wijst op de vorming van een potentiële steunzone voor Bitcoin, nu de koers van de munt in de afgelopen dagen flink is gezakt. Deze gap-niveau kan dienen als een optimale instapzone voor beleggers. Hij adviseert beleggers om alert te blijven op potentiële instappunten, maar benadrukt het belang van voorzichtigheid gezien de mogelijkheid van aanhoudende marktvolatiliteit.

Hoewel de recente gebeurtenissen en marktreacties enige bezorgdheid kunnen wekken, blijft Van de Poppe overtuigd van de sterke positie van Bitcoin als een digitaal hard activum op de lange termijn.

Hij benadrukt dat beleggers zich moeten richten op de langetermijnimpact van de ETF-goedkeuring en andere marktontwikkelingen, in plaats van zich te laten leiden door korte termijn fluctuaties.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme