Anthony Pompliano: SEC’s beslissing over Ethereum ETF beslissend voor toekomst crypto

Home » Nieuws » Anthony Pompliano: SEC’s beslissing over Ethereum ETF beslissend voor toekomst crypto

De koers van Ethereum (ETH) heeft een grote stijging doorgemaakt na geruchten dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) deze maand nog de eerste spot Ethereum ETFs zou goedkeuren. Deze speculaties hebben niet alleen de prijs van Ethereum opgedreven, maar ook de algemene stemming in de cryptomarkt positief beïnvloed.

Op het moment van schrijven registreert Ethereum een stijging van 18,47% over de laatste 24 uur, met een intraday hoogtepunt van $3.700 dollar.

Hernieuwde hoop in de cryptosector

De mogelijke goedkeuring van een spot Ethereum ETF wordt gezien als een laatste horde voor de bredere acceptatie van de crypto-industrie. Bekende figuren zoals Anthony Pompliano, een invloedrijke podcaster, hebben hun optimisme uitgesproken dat dit de weg kan banen voor verdere institutionele acceptatie van cryptocurrencies.

Pompliano beschouwt de goedkeuring als een goedkeuring voor de hele industrie. Echter, er bestaan twijfels over het daadwerkelijke kapitaal dat naar Ethereum ETFs zou stromen, gezien de complexiteit van Ethereum en de beperkte praktische toepassingen die tot dusver zijn gerealiseerd.

ethereum koers 21 mei
Ethereum koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Marktreactie en toekomstverwachtingen

De marktreactie op de nieuwsberichten is tot nu toe zeer positief geweest. Naast Ethereum hebben ook andere cryptocurrencies profijt gehad van de gestegen interesse. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies samen is met 8,6% gestegen naar $2,74 biljoen, waarbij Bitcoin (BTC) dicht bij zijn recordhoogte van $71,600 kwam.

Desondanks waarschuwen experts voor de inherente volatiliteit van de cryptomarkt, die zowel kans op hoge rendementen als risico’s met zich meebrengt. De uiteindelijke goedkeuring van de Spot Ethereum ETF zou een bevestiging zijn van de groeiende legitimiteit van cryptocurrencies als beleggingscategorie, maar de echte test zal zijn of deze producten op lange termijn duurzaam succes kunnen boeken.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme