Yuga Labs zet CryptoPunks opzij na controverse rond nieuwe NFT-collectie

Home » Nieuws » Yuga Labs zet CryptoPunks opzij na controverse rond nieuwe NFT-collectie

Op 20 mei kondigde het officiële CryptoPunks-account een nieuwe NFT-collectie aan genaamd Super Punk World. Deze collectie, bestaande uit 500 stukken hybride 3D-beelden, werd beschreven als een collectie die de grenzen van ras en geslacht vervaagt.

De stukken, gecreëerd door de in New York gevestigde schilder Nina Abney, waren bedoeld om eer te betonen aan “de onconventionele, vroege-internetwortels van het CryptoPunks-project.”

Gemeenschappelijke reacties en controverses

Ondanks de idealistische doelen van de collectie, ontving deze kritiek van verschillende leden van de crypto-gemeenschap, die het “woke” noemden. Een lid van de gemeenschap uitte dat Yuga Labs de CryptoPunks had “vermoord” met deze zet, en verkondigde: “Go woke, go broke. Yuga killed Punks today.”

Tegelijkertijd dreigde een ander individu hun CryptoPunk NFT te verkopen, en een gefrustreerde NFT-handelaar riep de gemeenschap op om Yuga Labs te blokkeren en verder te gaan.

greg solano tweet x
Bron: Greg Solana op X.

Reactie van Yuga Labs en toekomstplannen

Als reactie op de terugslag kondigde CEO Greg Solano van Yuga Labs aan dat het bedrijf het CryptoPunks-project “niet langer zou aanraken.” Solano publiceerde een verklaring op X waarin hij uitlegde dat het team van plan was samen te werken met wereldklasse kunstenaars zoals Abney om Web3 met de traditionele kunstwereld te verbinden.

Bovendien deelde de Yuga Labs-directeur mee dat ze van plan zijn Abney’s collectie beschikbaar te stellen aan degenen die haar werk al ondersteunen, wat zou kunnen betekenen dat het airdropped wordt aan SuperCoolWorld-houders.

Impact op de NFT-markt

Ondanks een daling in de handelsvolumes van NFT’s, zag de CryptoPunks-collectie in maart een heropleving, toen twee transacties verkooprecords braken voor de NFT-collectie. Op 4 maart werd een zeldzame alien CryptoPunk verkocht voor 4.500 Ethereum (ETH), wat op dat moment ongeveer $16 miljoen waard was.

Dit record werd echter snel verbroken op 20 maart, toen een ander CryptoPunk-stuk werd verkocht voor 4.850 ETH, ter waarde van ongeveer $16,4 miljoen op het moment van de verkoop.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme