Gala Games opnieuw slachtoffer van nieuwe token-exploit; CEO reageert snel

Home ┬╗ Nieuws ┬╗ Gala Games opnieuw slachtoffer van nieuwe token-exploit; CEO reageert snel

Op maandag heeft een onbekende partij 5 miljard GALA-tokens gemunt en deze vervolgens verkocht op de gedecentraliseerde beurs Uniswap, volgens gegevens van Etherscan.

Gala Games, een prominente speler in de web3-gamingindustrie, had deze activiteit niet vooraf aangekondigd, noch hebben ze snel uitleg gegeven op hun Discord-server. Dit veroorzaakte angst onder investeerders dat de massale aanmaak en verkoop van de tokens het resultaat was van een hack.

Reactie van het management

Eric Schiermeyer, CEO van Gala Games en bekend onder de bijnaam Benefactor, verklaarde in een bericht op X dat het bedrijf de inbreuk snel had ge├»dentificeerd. “Binnen 45 minuten hebben we de ongeautoriseerde toegang tot het $GALA contract beveiligd en verwijderd,” zei Schiermeyer.

gala tokens prijs
GALA tokens koers in de afgelopen 24 uur. Bron: Coinmarketcap.

Hij benadrukte ook dat het Ethereum (ETH) contract voor $GALA veilig is en beschermd wordt door een multi-sig portemonnee, wat inhoudt dat deze nooit gecompromitteerd was.

Juridische stappen en impact op prijs

Schiermeyer meldde dat het bedrijf contact heeft opgenomen met de FBI, het Amerikaanse Ministerie van Justitie en een netwerk van internationale autoriteiten om de zaak verder te onderzoeken.

Na het incident kelderde de prijs van GALA naar een dieptepunt van $0,039 dollar, een daling van 19% ten opzichte van de hoogste prijs van de dag, die slechts iets meer dan een uur eerder was vastgesteld. De prijs heeft zich enigszins hersteld en gestabiliseerd rond $0,042, volgens gegevens van ByBit.

Koop je GALA voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme