Elon Musk dreigt met verbod op Apple-apparaten bij integratie van ChatGPT

Home » Nieuws » Elon Musk dreigt met verbod op Apple-apparaten bij integratie van ChatGPT

De miljardair en CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk, heeft gedreigd om Apple-apparaten te verbannen uit zijn bedrijven als Apple besluit om OpenAI’s ChatGPT te integreren in de besturingssystemen van iPhones, iPads en Macs.

Musk benadrukte dit in een bericht op zijn sociale mediaplatform X, waarin hij stelde dat een dergelijke integratie op OS-niveau een “onaanvaardbare beveiligingsschending” zou vormen. Hij ging zelfs zover door te suggereren dat bezoekers van Tesla, Space Exploration Technologies Corp en andere bedrijven die hij leidt, hun Apple-apparaten bij binnenkomst in een Faraday-kooi zouden moeten opbergen om signalen te blokkeren.

Apple’s nieuwe AI-initiatieven onthuld

Tijdens de Worldwide Developers Conference van Apple op 10 juni 2024, onthulde de technologiereus “Apple Intelligence” — een nieuwe suite van generatieve AI-functies die later dit jaar worden uitgerold naar iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia.

Een van de functies stelt Apple’s spraakassistent Siri in staat om gebruikersvragen naar ChatGPT door te sturen wanneer nodig. Gebruikers worden vooraf gevraagd of hun vragen samen met eventuele documenten of foto’s naar ChatGPT gestuurd mogen worden, waarna Siri het antwoord direct presenteert. Deze functie wordt aangedreven door GPT-4o, de nieuwste iteratie van ChatGPT van OpenAI.

elon musk apple ai openai
Bron: Elon Musk op X.

Kritiek van Musk op Apple’s AI-strategie

Musk bekritiseerde Apple scherp voor het niet zelf ontwikkelen van een AI en suggereerde dat het bedrijf zijn klanten tekortdoet door privacy en veiligheid uit te besteden. “Het is ronduit belachelijk dat Apple niet slim genoeg is om hun eigen AI te maken,” zei Musk.

Hij voegde eraan toe dat Apple met het gebruik van de woorden ‘bescherm uw privacy’ terwijl ze gegevens overhandigen aan een derde partij AI die ze niet begrijpen en zelf niet kunnen creëren, de privacy helemaal niet beschermt.

Reacties en gevolgen van de aankondiging

Hoewel Musk geen details gaf over de privacybeschermingen die ingebed zijn in de OpenAI-integratie, leidde zijn bericht op X tot de activering van de functie “lezers voegen context toe”, die een link naar de persverklaring van Apple verstrekte. Hierin werd uitgelegd dat gebruikers-IP-adressen verborgen zouden blijven en OpenAI geen verzoeken zou opslaan.

De aankondiging van “Apple Intelligence” heeft niet geleid tot een prijsstijging van AI-gerelateerde cryptocurrencies. Render (RNDR), Fetch.ai (FET) en SingularityNET (AGIX) respectievelijk 5,9%, 3,3% en 3,9% gedaald in de afgelopen 24 uur. Ook het aandeel van Apple (AAPL) reageerde niet goed om de aankondigingen, en zakte met bijna 2%.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme