Ripple en Nationale Bank van Georgië zetten gezamenlijk in op digitale valuta

Home » Nieuws » Ripple en Nationale Bank van Georgië zetten gezamenlijk in op digitale valuta

Ripple (XRP) werkt nauwer samen met de Republiek Georgië om de lokale economie te digitaliseren in samenwerking met de Nationale Bank van Georgië (NBG). Deze verdieping van de relatie omvat gesprekken over het digitaliseren van de Georgische economie en het exploreren van nieuwe technologische mogelijkheden.

Natia Turnava, de waarnemend gouverneur van de NBG, en Varlam Ebanoidze, hoofd van de afdeling Financiële en Toezichthoudende Technologieontwikkeling, hebben onlangs overlegd met James Wallis, de vicepresident van centrale bankbetrokkenheid bij Ripple. Tijdens een bijeenkomst, officieel aangekondigd via LinkedIn op 8 juni, werden deze discussies gevoerd.

Technologische samenwerking en CBDC-project

Ripple is niet alleen in gesprek met Georgië; het bedrijf is betrokken bij diverse pilotprojecten rond centrale bank digitale valuta’s (CBDC’s) in landen zoals Colombia, Bhutan, Pulau en Montenegro. De samenwerking met Georgië, in het bijzonder, bouwt voort op een bestaande relatie waarbij Ripple optreedt als technologische partner voor het CBDC-project van de NBG, genaamd de digitale lari.

ripple georgie bank cbdc aankondiging
Bron: Collin Brown op X.

In september 2023 kondigde de NBG plannen aan om het onderzoek naar CBDC’s te verdiepen, waarbij negen bedrijven – inclusief Ripple Labs – werden uitgenodigd om deel te nemen aan het project van de digitale lari. Ripple Labs werd vervolgens geselecteerd als de officiële technologie partner voor de ontwikkeling ervan. Deze uitverkiezing bevestigt Ripple’s leidende positie, ondersteund door een grondige evaluatie van hun technologische expertise, ervaring en toewijding aan praktische implementatie.

Uitdagingen en kritiek op CBDC’s

Terwijl Ripple zijn steun voor de ontwikkeling van CBDC’s wereldwijd verdubbelt zijn er ook zorgen. Critici wijzen op mogelijke nadelen van CBDC’s, zoals privacykwesties en overheidsbewaking.

Ripple benadrukt echter dat CBDC’s noodzakelijk zijn om de meest significante positieve effecten van asset tokenization te ondersteunen, een mechanisme dat steeds meer wordt gericht op het omzetten van tastbare activa in digitale tokens op de blockchain.

Koop je Ripple voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme