Waarschuwing van crypto-expert: Is de crypto markt te heet geworden?

Home » Nieuws » Waarschuwing van crypto-expert: Is de crypto markt te heet geworden?

Een gerenommeerde crypto-analist suggereert dat Bitcoin (BTC) mogelijk afwijkt van een historisch patroon en eerder dan verwacht een cycluspiek kan bereiken.

Mogelijk eerder dan verwachte piek

In een recente video-update deelt cryptostrateeg Jason Pizzino met zijn 312.000 YouTube-abonnees dat Bitcoin, in de cycli van 2016 en 2020, terugtrok na het raken van het 50% retracement-niveau op de maandelijkse grafiek, om vervolgens door te breken en naar een cycluspiek te stijgen.

Echter, in de huidige cyclus heeft Bitcoin nog geen terugtrekking meegemaakt na het bereiken van het 50% retracement-niveau en blijft het erboven handelen.

Pizzino beschrijft de huidige situatie als een “ongekend type pomp” voor Bitcoin. Hij merkt op dat, hoewel het patroon deze keer nog niet is doorbroken, het belangrijk is om de markt nauwlettend in de gaten te houden, aangezien modellen niet altijd exact hetzelfde hoeven te verlopen. Met nog minder dan 10 dagen te gaan in februari, heeft de markt een grote stijging laten zien, met de totale waarde nu $11.000 boven het 50% niveau.

Deze ontwikkeling zou kunnen wijzen op een sterkere markt dan in eerdere cycli, wat zou kunnen leiden tot een eerder dan verwachte piek. Deze informatie voegt een extra dimensie toe aan de waarschuwingen van Pizzino over de ongekende koersstijgingen van Bitcoin en Ethereum (ETH) en de mogelijke oververhitting van de markt.

In combinatie met de eerdere analyse waarin de risico’s van een snelle stijging en de mogelijkheid van correcties werden benadrukt, onderstreept Pizzino’s recente observaties het belang van voorzichtigheid en geïnformeerd blijven.

Met Ethereum dichtbij de $3.000 en Bitcoin die weerstand bij het $52.000 niveau ondervindt, blijven investeerders waakzaam.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme