Spot Bitcoin ETF’s zien zesde opeenvolgende dag van netto-instromen, gisteren ruim $240 miljoen

Home » Nieuws » Spot Bitcoin ETF’s zien zesde opeenvolgende dag van netto-instromen, gisteren ruim $240 miljoen

Amerikaanse spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) hebben opnieuw een dag van netto-instromen gemeld, met een totaal van $241,12 miljoen dollar op maandag.

Dit markeert de zesde opeenvolgende dag van instromen, de langste positieve reeks die de fondsen hebben gezien sinds medio maart.

Belangrijke bijdragers aan de instroom

Het spot Bitcoin ETF van Ark Invest en 21Shares voegde $68 miljoen dollar aan fondsen toe, op de voet gevolgd door BlackRock’s IBIT, dat een netto-instroom van $66 miljoen dollar zag, volgens gegevens van Farside Investors. Fidelity’s FBTC rapporteerde een netto-instroom van $64 miljoen dollar, terwijl het spot ETF van Bitwise een instroom van $28 miljoen dollar optekende.

Grayscale’s GBTC, dat tot voor kort voornamelijk netto-uitstromen zag, wist $9 miljoen dollar aan netto-instromen aan te trekken. WisdomTree’s BTCW fonds voegde $5 miljoen dollar toe.

Totaalbeeld van de instromen

In totaal zagen de 11 spot Bitcoin ETF’s netto-instromen van meer dan $1,18 miljard dollar in de afgelopen zes dagen. Dit bracht het cumulatieve totaal van netto-instromen sinds januari op $12,87 miljard dollar. Desalniettemin blijven de totale instromen voor de 11 ETF’s aanzienlijk lager dan hun piek in maart.

Bitcoin prijs en toekomstige verwachtingen

Ondertussen steeg de prijs van Bitcoin in de afgelopen 24 uur met 7,35% tot boven de $72.000 dollar, volgens gegevens van ByBit.

Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart hebben gezegd dat de kansen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) spot Ethereum (ETH) ETF’s goedkeurt, zijn gestegen van 25% naar 75%.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme