Amerikaanse Justitie arresteert twee mannen in $73 miljoen crypto witwaszaak

Home » Nieuws » Amerikaanse Justitie arresteert twee mannen in $73 miljoen crypto witwaszaak

Twee Chinese staatsburgers zijn onlangs in de Verenigde Staten gearresteerd op verdenking van een omvangrijk witwasschema van $73 miljoen dollar. Daren Li en Yicheng Zhang, respectievelijk aangehouden in Atlanta en Los Angeles, worden beschuldigd van het opzetten van een internationaal netwerk dat miljoenen dollars witwaste, verkregen door zogenaamde ‘pig butchering’-cryptozwendel.

Deze vorm van fraude omvat het winnen van vertrouwen van onwetende investeerders, hen overhalen om grote bedragen te investeren in frauduleuze crypto projecten, en dan met het geld verdwijnen. Het geld werd via diverse ondernemingen en bankrekeningen naar crypto exchanges geleid, waar het vervolgens werd omgezet in de stablecoin Tether (USDT).

Strijd tegen cybercriminaliteit

De Amerikaanse autoriteiten werken onverminderd door aan het reguleren van de cryptomarkt om handelaren te beschermen. Ondanks deze inspanningen blijven criminele activiteiten zoals deze zwendel een uitdaging. De arrestatie van Li en Zhang onderstreept de aanhoudende risico’s en de noodzaak voor strengere toezicht en regelgeving in de cryptosector.

Zware gevolgen

De verdachten worden aangeklaagd voor samenzwering tot geld witwassen en zes afzonderlijke gevallen van internationale witwaspraktijken.

Elke aanklacht kan leiden tot een maximale straf van 20 jaar. Indien veroordeeld voor alle aanklachten, kunnen Li en Zhang samen tot 120 jaar gevangenisstraf opgelegd krijgen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme