Netto-uitstroom van $226 miljoen bij Amerikaanse Bitcoin ETF’s; Fidelity’s FBTC voorop

Home » Nieuws » Netto-uitstroom van $226 miljoen bij Amerikaanse Bitcoin ETF’s; Fidelity’s FBTC voorop

Amerikaanse beursgenoteerde Bitcoin (BTC) ETF’s (exchange-traded funds) ondervonden afgelopen donderdag een netto-uitstroom van meer dan $226 miljoen dollar. Dit markeerde de derde dag van uitstroom deze week en deed denken aan de reeks onttrekkingen die eind april plaatsvonden.

De uitstroom brengt het netto bedrag dat uit de beleggingsfondsen is gehaald op $564 miljoen in drie dagen, ongeveer de helft van de $1,2 miljard die in zes dagen eind april werd onttrokken.

Grootste uitstroom en instroom

Het FBTC-fonds van Fidelity registreerde de hoogste uitstroom, met $106 miljoen die werd teruggetrokken, volgens voorlopige gegevens van Farside Investors. Het GBTC van Grayscale noteerde $62 miljoen aan uitstroom, terwijl ARKB van Ark Invest $53 miljoen zag vertrekken.

De enige noemenswaardige netto-instroom werd opgetekend door BlackRock’s IBIT, dat $18 miljoen binnenhaalde. De ETF’s van Valkyrie, Franklin Templeton, Hashdex en WisdomTree vertoonden geen activiteit wat betreft instroom of uitstroom.

Marktvolatiliteit en prijsschommelingen

Deze activiteit vond plaats tegen de achtergrond van een algemeen volatiele week voor Bitcoin en de bredere cryptomarkt, die voornamelijk werd beïnvloed door het inflatierapport en de bijeenkomst van de Federal Reserve op woensdag.

De Amerikaanse inflatie was lager dan verwacht, wat de Bitcoin prijs kortstondig deed stijgen naar $70.000 van $66.704 voordat deze terugviel onder de $67.000 dollar, aangezien handelaren waarschijnlijk winst namen na de beweging.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme