Neerwaartse druk op Bitcoin vermindert na afname winstnemingen GBTC, volgens JPMorgan

Home » Nieuws » Neerwaartse druk op Bitcoin vermindert na afname winstnemingen GBTC, volgens JPMorgan

De druk op de prijs van Bitcoin (BTC) lijkt af te zwakken nu het grootste deel van de winstnemingen bij de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) volgens JPMorgan grotendeels voorbij is.

Dit komt op een moment dat Amerikaanse spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) hun grootste dag van netto uitstromen ooit hebben geregistreerd.

Markt stabiliseert

Analisten van JPMorgan, geleid door marktstrategie managing director Nikolaos Panigirtzoglou, geven aan dat het grootste deel van de winstnemingen bij GBTC al heeft plaatsgevonden. Dit suggereert dat de meeste neerwaartse druk op de Bitcoin via dit kanaal waarschijnlijk achter ons ligt. Sinds de omzetting van GBTC in een ETF op 11 januari heeft het fonds ongeveer $4,3 miljard dollar aan uitstromen gezien, wat wordt toegeschreven aan winstnemingen op eerdere GBTC-investeringen. Dit heeft bijgedragen aan de bijna 20% prijsdaling van Bitcoin, die nu om en nabij de $40.000 dollar handelt.

Op 24 januari zagen de tien goedgekeurde spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten een netto uitstroom van $158 miljoen, de grootste netto uitstroomdag sinds de lancering, volgens data van BitMEX. Grayscale’s ETF zag op dezelfde dag $429 miljoen uitstromen, terwijl de meest recente gegevens een daling naar $394 miljoen laten zien, wat de op een na laagste uitstroomdag is.

De gegevens van 24 januari tonen aan dat de Bitcoin ETF-bezittingen van alle tien fondsen die dag met 4.610 BTC daalden, wat bijna $184 miljoen waard is.

Volgens de JPMorgan-analisten vormen BlackRock en Fidelity’s spot Bitcoin ETF’s “opkomende concurrenten” voor GBTC. Elk van deze fondsen heeft respectievelijk $1,9 miljard en $1,8 miljard dollar aan activa onder beheer verzameld. De instroom in BlackRock’s spot Bitcoin ETF was op 24 januari de laagste sinds de lancering, met slechts $66,2 miljoen op die dag, terwijl het zijn Bitcoin-voorraad met 1.663 BTC verhoogde tot een totaal van bijna 45.700 BTC.

Fidelity’s ETF voegde op 24 januari 3.170 BTC toe, waardoor het totaal op 41.319 BTC komt.

Met deze ontwikkelingen lijkt het erop dat de neerwaartse druk op Bitcoin afneemt en de markt zich aan het stabiliseren is.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme