Montenegro verkent Bitcoin mining met waterkracht-obligaties

Home » Nieuws » Montenegro verkent Bitcoin mining met waterkracht-obligaties

In Montenegro worden stappen gezet in de richting van Bitcoin (BTC) mining, waarbij innovatieve waterkracht-obligaties een centrale rol spelen. Premier Milojko Spajić en een groep Bitcoin-pioniers, waaronder de leiders van het Bitcoin-bedrijf JAN3, hebben recentelijk een bijeenkomst gehouden om de potentie van deze sector te bespreken.

Dit initiatief richt zich op het benutten van de talrijke rivieren in het land voor het genereren van inkomsten door middel van Bitcoin.

Hydro-obligaties

Montenegro heeft een aanzienlijke capaciteit aan waterkracht energie, geschat op 5,6 tot 6,1 TWh per jaar, maar maakt momenteel slechts gebruik van ongeveer 20% van dit potentieel. De focus ligt op het introduceren van Bitcoin hydro-obligaties, vergelijkbaar met het concept van El Salvador’s vulkaanobligaties, om de Bitcoin mining activiteiten te financieren.

JAN3 heeft op X benadrukt hoe Montenegro, met zijn vooruitstrevende houding en jonge leiderschap, openstaat voor zakelijke kansen en de transformatieve mogelijkheden die Bitcoin biedt. Daarnaast overweegt Montenegro als mogelijk het tweede land na El Salvador om energie gebaseerde Bitcoin-obligaties te introduceren.

Deze ontwikkelingen vinden plaats in een tijd waarin de interesse in duurzame energiebronnen voor Bitcoin mining wereldwijd toeneemt. Een recente peiling door Samson Mow van JAN3 suggereert dat landen als Colombia, Ecuador en Suriname ook interesse kunnen hebben in soortgelijke Bitcoin-obligaties.

Het succes van El Salvador’s aankomende obligatieronde, verwacht in begin 2024, zal waarschijnlijk een belangrijke rol spelen in hoe andere landen deze ontwikkelingen zullen volgen. Montenegro positioneert zich hiermee als een potentiële sleutelspeler in de industrie van duurzame Bitcoin mining.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme