Meer dan helft crypto investeerders bullish na Bitcoin halving, volgens CoinGecko

Home » Nieuws » Meer dan helft crypto investeerders bullish na Bitcoin halving, volgens CoinGecko

In een recent onderzoek van CoinGecko, uitgevoerd na de Bitcoin (BTC) halving in april, is gebleken dat de crypto marktsentiment verdeeld is.

Ongeveer de helft van de deelnemers, 49,3%, blijft optimistisch over de markt, ondanks de terugval die de initiële post-Halving rally teniet deed. Binnen deze groep voelt 26,1% zich enigszins optimistisch en 23,2% is volledig optimistisch.

Neutraal sentiment heerst bij een kwart van de deelnemers

Opvallend is dat één op de vier deelnemers een neutraal standpunt inneemt, zonder duidelijke neiging naar een bullish of bearish sentiment.

Dit kan wijzen op onzekerheid over de marktomstandigheden of dat men wacht op verdere ontwikkelingen alvorens een standpunt in te nemen.

Bearish sentiment bij een kwart van de crypto deelnemers

Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich 25,2% van de deelnemers die een bearish sentiment uiten. Deze groep is bijna gelijk verdeeld tussen deelnemers die zich enigszins bearish (13,4%) voelen en diegenen die volledig bearish zijn (11,8%).

coingecko onderzoek bitcoin halving
Bron: CoinGecko.

Investeerders en ontwikkelaars optimistischer dan handelaren en toeschouwers

Het onderzoek toont aan dat investeerders het meest optimistisch zijn over de markt, met 54,1% die een bullish sentiment uitdrukken en slechts 20,7% die bearish sentimenten heeft. Ontwikkelaars volgen als tweede meest optimistische groep, met 47,6% die bullish zijn en 31,6% die bearish sentimenten uiten.

Handelaren vertonen gemengde gevoelens, waarbij 39,0% zich bullish uitdrukt en 33,5% bearish is. Dit benadrukt hoe handelaren met kortetermijnbeleggingen waarschijnlijk hun marktsentiment aanpassen aan de prijsacties, terwijl investeerders en ontwikkelaars meer gericht zijn op de potentiële lange termijn van de cryptomarkt.

Toeschouwers, die zichzelf als niet direct betrokken bij crypto identificeren, zijn het meest pessimistisch, met 28,5% bullish en 42,4% bearish reacties.

Methodologie en demografie van het onderzoek

Het onderzoek, uitgevoerd tussen 25 juni en 8 juli 2024, verzamelde de meningen van 2,558 crypto deelnemers via een anonieme enquête.

Van deze deelnemers beschouwt 69% zichzelf als investeerders met voornamelijk lange-termijnbeleggingen, 18% als handelaren met kortetermijnbeleggingen, 7% als ontwikkelaars, en 6% als inactieve toeschouwers. Bijna 90% van de deelnemers is gevestigd in Europa, Azië, Noord-Amerika, of Afrika.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme