Justin Sun wil voor miljarden aan Bitcoins van Duitsland kopen

Home » Nieuws » Justin Sun wil voor miljarden aan Bitcoins van Duitsland kopen

Justin Sun, de oprichter van het cryptocurrency-platform Tron (TRX) en een prominente figuur in de cryptowereld, heeft aangeboden om alle Bitcoin (BTC) voorraad van de Duitse overheid te kopen. Hij stelde voor deze aankoop te realiseren via over-the-counter (OTC) transacties, om zodoende de invloed op de marktprijzen te minimaliseren.

In een post op het sociale platform X legde Sun uit dat hij bereid is te onderhandelen over de aankoop van alle Bitcoins buiten de open markt om, met het doel de marktimpact te minimaliseren.

Wat zijn over-the-counter transacties?

Over-the-counter transacties zijn handelingen die direct tussen twee partijen plaatsvinden, zonder toezicht van een beurs. Deze methode wordt vaak gebruikt voor handel in grote volumes om grote prijsschommelingen te voorkomen die zouden kunnen optreden als de transactie op een open beurs werd uitgevoerd.

Sun’s voorstel benadrukt zijn zorg voor het behouden van marktstabiliteit.

Bron: Justin Sun op X.

Duitse betrokkenheid en marktimplicaties

De uitkomst van deze mogelijke onderhandelingen kan belangrijke gevolgen hebben voor de toekomst van Bitcoin en de bredere cryptomarkt.

De interesse in de Duitse Bitcoin-voorraad kwam aan het licht na een transactie op 19 juni, waarbij 6.500 BTC (ter waarde van meer dan $425 miljoen dollar) werd overgedragen. Voordat deze transactie plaatsvond, beheerde de betrokken wallet sinds februari 2024 bijna 50.000 BTC, welke vermoedelijk in beslag waren genomen van de exploitant van de piratenfilmsite Movie2k. Deze 50.000 BTC zouden in het bezit zijn van het Land Revenue Office in Dresden, onder beheer van het Bundeskriminalamt (BKA).

Verantwoordelijkheden en regelgeving

Kristina Sawazki, woordvoerster van het BKA, heeft in een verklaring aangegeven dat de verkoop of omzetting van in beslag genomen Bitcoins in euro’s de verantwoordelijkheid is van het relevante Openbaar Ministerie of de rechtbank.

De opbrengsten van in beslag genomen goederen worden betaald aan het Land Revenue Office van de plaats waar de bevoegde rechtbank is gevestigd. Het BKA bewaart alleen crypto-activa die in het kader van onderzoeken in beslag zijn genomen of geconfisqueerd voor de openbare aanklagers.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme