Harvest Fund dient aanvraag in voor spot Bitcoin ETF in Hong Kong

Home » Nieuws » Harvest Fund dient aanvraag in voor spot Bitcoin ETF in Hong Kong

Harvest Fund Management, een prominente Chinese vermogensbeheerder, heeft een belangrijke stap gezet richting de introductie van een spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) in Hong Kong.

Lancering mogelijk al in februari

De lokale tak van het bedrijf heeft officieel een aanvraag ingediend bij de Securities and Futures Commission (SFC), de financiële toezichthouder in de regio, met plannen om het fonds direct na de nieuwjaarsvakantie in Hong Kong, die dit jaar op 10 februari valt, te lanceren.

Deze ontwikkeling volgt op uitspraken van Livio Weng, de operationeel directeur van HashKey, een crypto beurs in Hong Kong, die eerder aangaf dat ongeveer tien vermogensbeheerders potentieel geïnteresseerd zijn in het lanceren van soortgelijke spot-crypto-ETF’s in de stad. Ook Venture Smart Financial Holdings Ltd. (VSFG), gevestigd in Hong Kong, heeft bevestigd dat het van plan is zijn eigen spot Bitcoin ETF in het eerste kwartaal van dit jaar te introduceren.

Naast de ontwikkelingen rondom Bitcoin ETF’s, toont de regio ook een groeiende interesse in stablecoins, mede door de aankondiging van strengere regelgeving voor deze soort cryptocurrency’s. Bedrijven als Harvest Global Investments, RD Technologies en VSFG hebben blijk gegeven van hun interesse in stablecoin-gerelateerde projecten en zijn in gesprek met de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) over mogelijke pilots. Sean Lee van VSFG heeft aangegeven dat er plannen zijn om in het eerste kwartaal een ‘sandbox’ proces voor stablecoins te starten.

Met de naderende lancering van de eerste spot Bitcoin ETF’s en de vooruitgang in stablecoin-regulering, lijkt Hong Kong klaar om een nieuwe fase in te gaan op het gebied van digitale financiën.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme