Grootschalige hack treft Zuid-Koreaans karaokeplatform; $11,5 miljoen aan tokens gestolen

Home » Nieuws » Grootschalige hack treft Zuid-Koreaans karaokeplatform; $11,5 miljoen aan tokens gestolen

Op zaterdag is Somesing, een karaokeplatform uit Zuid-Korea dat gebruikmaakt van blockchain-technologie, het slachtoffer geworden van een cyberaanval.

Het platform meldde een verlies van 730 miljoen van zijn eigen SSX-token, wat overeenkomt met een waarde van $11,58 miljoen dollar.

Professionele hackers

Het gestolen bedrag bestond uit 504 miljoen SSX-tokens die bedoeld waren voor distributie tegen eind 2025, en 226 miljoen SSX die in bezit waren van de Somesing-stichting en reeds in omloop waren. Men vermoedt dat professionele hackers, gespecialiseerd in het stelen van cryptocurrency’s, achter de aanval zitten, zonder aanwijzingen voor betrokkenheid van enig lid van het Somesing-team.

Somesing heeft het voorval gemeld bij de Nationale Politie voor onderzoek en is van plan Interpol bij de zaak te betrekken. Het platform werkt samen met de Klaytn Foundation en het cybersecuritybedrijf Uppsala Security, een partner van Interpol, om de aanvallers op te sporen. Zodra de verantwoordelijke partij is geïdentificeerd, is Somesing van plan de gestolen activa te bevriezen en juridische stappen te ondernemen.

Het platform, dat draait op de Klaytn-blockchain, moedigt gebruikers aan om hun karaokeopnames te uploaden en beloont hen met tokens. Deze tokens worden geschonken door andere gebruikers die hun favoriete karaokeperformers willen ondersteunen. Zangers ontvangen 60% van de gedoneerde tokens, terwijl 20% naar Somesing gaat. Het resterende deel wordt verdeeld voor auteursrechten en het onderhoud van de gemeenschap.

Naast de directe gevolgen van de aanval hebben grote Zuid-Koreaanse crypto beurzen, waaronder Upbit, Bithumb en Coinone, op verzoek van Somesing het storten en opnemen van SSX stopgezet.

Dit als voorzorgsmaatregel tegen verhoogde prijsvolatiliteit ten gevolge van de beveiligingsinbreuk.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme